Ірану не вдасться уникнути виплати компенсацій за збиття літака МАУ – Єнін

Ірану не вдасться уникнути виплати компенсацій за збиття літака МАУ – Єнін

Укрінформ
Виплата компенсацій окремим сім’ям не позбавляє Іран міжнародно-правової відповідальності за збиття українського Боїнга рейсу PS752 в небі над Тегераном 8 січня 2020 року.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін в інтерв’ю Радіо Свобода, передає Укрінформ.

«Звертаючись до іранської сторони, можу сказати, що виплати окремим сім’ям не позбавляють Іран від міжнародно-правової відповідальності. Уникнути виплати компенсацій Ірану не вдасться. Жодного прецеденту, коли б траплялася авіакатастрофа, але постраждалі не отримували компенсації, в світовій практиці не існує», - зауважив він.

За словами Єніна, уряд впевнений, що та сума компенсацій, яка буде погоджена під час урядових переговорів, буде вища за суму, яку в односторонньому порядку чи то в якості своєї стартової переговорної позиції запропонувала іранська сторона.

«На жаль, я не можу назвати точну дату, коли це станеться в цій ситуації, це залежить від дуже багатьох факторів. Але з усією впевненістю можу сказати, що ніхто не залишиться без компенсацій. Ми використаємо всі наші ресурси й допомогу партнерів, аби захистити інтереси всіх постраждалих в цієї трагедії», - наголосив заступник міністра.

Читайте також: Авіатроща літака МАУ: Іран може ініціювати у вересні новий раунд переговорів

Як повідомляв Укрінформ, 7 червня Посольство Ірану в Україні заявило про початок виплати компенсацій родичам загиблих у катастрофі літака МАУ біля Тегерана.

8 січня 2020 року в Ірані був збитий літак авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», який виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ. На борту перебували громадяни шести країн: Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану та Великої Британії. Усі 176 осіб загинули.

Іранська влада 11 січня, після кількох днів заперечень, визнала, що український літак був помилково збитий зенітно-ракетним комплексом протиповітряної оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-