Україна та Китай працюють над угодою про «безвіз» – посол КНР

Україна та Китай працюють над угодою про «безвіз» – посол КНР

Укрінформ
Уряди України й Китаю працюють над підготовкою угоди про безвізовий режим між країнами.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив посол КНР в Україні Фань Сяньжун на пресконференції, присвяченій 10-річчю стратегічного партнерства між Китаєм і Україною.

"Ваш шановний Президент підписав розпорядження про те, щоб надати нашим громадянам (тимчасовий - ред.) безвізовий режим. Він хоче, щоб громадяни наших країн їздили один до одного максимально зручно. Це дуже хороша ідея, тому зараз ми активно працюємо над тим, щоб підписати міжурядову угоду про безвізовий режим між Китаєм і Україною", - сказав Фань Сяньжун.

Читайте також: Україна пообіцяла захистити інтереси китайських інвесторів «Мотор Січі» - посол КНР

Дипломат також спрогнозував, що завдяки безвізовому режиму потік китайських туристів в Україну збільшиться.

У цьому контексті він повідомив, що до пандемії коронавірусу закордонні поїздки за рік здійснювали 150 млн громадян Китаю, з них Україну відвідували всього 60 тис. осіб. На думку дипломата, така різниця в цифрах свідчить про наявність великого потенціалу розвитку взаємного туризму.

Посол також повідомив, що обговорюється ідея про відкриття прямого авіасполучення між Києвом і Пекіном, і «це теж реально».

Читайте також: Україна зацікавлена у розширенні доступу агропродукції на ринок Китаю - Мінекономіки

Як повідомлялось, Президент Володимир Зеленський 23 березня підписав Указ "Про тимчасове запровадження безвізового режиму для громадян Китайської Народної Республіки, які в'їжджають в Україну з туристичною метою". Згідно з документом, з 1 квітня до 30 вересня 2021 року запроваджується безвізовий в'їзд в Україну і транзитний проїзд через українську територію для громадян КНР, які їдуть з туристичною метою, якщо термін їхнього перебування в Україні не перевищує 30 днів протягом 180 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-