Членство України та Грузії в ЄС зміцнить стабільність регіону - Шмигаль

Членство України та Грузії в ЄС зміцнить стабільність регіону - Шмигаль

Укрінформ
Україна та Грузія прагнуть бути членами Європейського Союзу, що також зміцнить стабільність у регіоні.

Як передає Укрінформ з посиланням на Урядовий портал, про це сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі з Президентом Грузії Саломе Зурабішвілі в Києві.

Глава українського уряду наголосив, що надання європейської перспективи для України та Грузії зробить суттєвий внесок у зміцнення стабільності в регіоні та посилить взаємну стійкість до викликів і загроз.

«Очікуємо на наступний Саміт «Східного партнерства» в Брюсселі, який повинен посилити політичне значення цієї ініціативи та наповнити її більшим стратегічним змістом», — зазначив Шмигаль.

Під час зустрічі йшлося, що Україна та Грузія мають спільні цілі та завдання: відновлення територіальної цілісності країн, забезпечення сталого демократичного розвитку та економічного зростання, повна інтеграція до ЄС і НАТО.

Читайте також: Стрілянина РФ у Чорному морі: Кулеба каже про необхідність оновити взаємодію з НАТО

Прем’єр-міністр т привітав ключові рішення Саміту НАТО, які підтвердили відданість членів Альянсу рішенням Бухарестського саміту 2008 року щодо перспективи набуття Україною та Грузією членства в НАТО.

«Сподіваємось на отримання нашими країнами чіткої перспективи щодо членства в Альянсі», — підкреслив очільник уряду України.

Під час зустрічі Шмигаль також наголосив на важливості діяльності Українсько-грузинської стратегічної ради високого рівня, яка покликана координувати увесь комплекс двосторонніх відносин, а також сприяти поступальному розвитку стратегічного співробітництва на всіх рівнях.

Прем’єр-міністр подякував Грузії за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. А також зі свого боку підтвердив підтримку Україною суверенітету й територіальної цілісності Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Як повідомлялося, під час візиту до Києва Президента Грузії Саломе Зурабішвілі 23 червня також відбулася її зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-