«Нагострили зуби»: Кулеба розповів, як змінилась українська дипломатія

«Нагострили зуби»: Кулеба розповів, як змінилась українська дипломатія

Укрінформ
Дипломатія, попри усталеність, змінюється відповідно до вимог сьогодення. Українська дипломатія після 2014 року «нагострила зуби», нині їй притаманне нестандартне та гостре мислення.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав журналістам за результатами дипломатичного форуму в Анталії, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про зміни в сучасній дипломатії.

«Дипломати завжди грають за правилами. Агресори завжди порушують правила та активно виправдовують своє насильство. У таких випадках слід мислити нестандартно, мати гострий розум та гострі зуби. Володіння цими трьома елементами - запорука успіху. Думаю, що різниця між дипломатією України до та після 2014 року в цьому й полягає: ми навчилися мислити нестандартно, стали мислити гостро і, що навіть більш важливо, ми нагострили наші зуби», - сказав Кулеба.

Водночас він зауважив, що дипломатія дуже консервативна та неохоча до прийняття будь-яких інновацій.

«Модернізація дипломатії в будь-якій країні потребує великих зусиль та політичної волі», - сказав міністр.

Він високо оцінив організацію Анталійського дипломатичного форуму, який, за його словами, «символізує, що дипломатія відновилася після пандемії».

Читайте також: Україномовні гіди з’явилися ще у двох музеях Туреччини

«Передусім Анталійський дипломатичний форум дав нам усім відчути себе знову дипломатами. Від початку пандемії жодного форуму такого рівня, де можна було б провести десяток двосторонніх зустрічей, взяти участь у цікавих дискусіях, так само як перехопитися словом з колегами по ходу, не проводилося», - зазначив глава українського МЗС.

Крім того, зауважив він, форум був сфокусований на інноваціях та стимулював дискусію ширшого формату - про те, якою буде дипломатія у ХХІ сторіччі та у постпандемічний період, наскільки ефективно реагуватиме на сучасні зміни, зокрема появу високотехнологічних платформ, використання криптовалюти тощо.

Як повідомляв Укрінформ, 18-20 червня у турецькій Анталії проходив дипломатичний форум «Інноваційна дипломатія: нова ера, нові підходи», у якому брала участь українська делегація на чолі з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Читайте також: Кулеба провів зустріч з главою МЗС Туреччини

Загалом учасниками заходу були глави держав та урядів, міністри закордонних справ, представники регіональних та міжнародних організацій, науковці, експерти та представники бізнесу з більш як 50 країн.

Торік Анталійський дипломатичний форум через пандемію проходив у онлайн-форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-