В Анталії почався форум про інноваційну дипломатію за участю делегації з України

В Анталії почався форум про інноваційну дипломатію за участю делегації з України

Фото
Укрінформ
У турецькій Анталії розпочався дипломатичний форум «Інноваційна дипломатія: нова ера, нові підходи», у якому бере участь українська делегація на чолі з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Завдяки комунікаційним технологіям, соціальним медіа, інтернету та зростаючій глобалізації поле дипломатії, безсумнівно, розширилося… Змінюються платформи, на яких здійснюється дипломатія, а також суб'єкти політики… Цифрова дипломатія - одне з досягнень цього періоду. Це розширення сфери дипломатії сприяє зменшенню напруженості. Дипломатія все ще є найефективнішим способом послабити стиснуті кулаки», - сказав президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган у вітальному слові.

Як зазначив журналістам міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, особливістю цього форуму є те, що його акцент саме на дипломатії.

«Окрім двох сесій за участю лідерів, буде проведено 15 сесій на регіональні, глобальні та вузькі теми, а також численні двосторонні інтерв'ю, круглі столи та інші заходи», - сказав Чавушоглу.

Читайте також: Кулеба їде з візитом до Туреччини

До складу делегації України крім глави МЗС увійшли перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джепарова, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, співголова групи з міжпарламентських зв’язків з Турецькою Республікою Рустем Умєров, народний депутат Ахтем Чийгоз.

В Анталії розпочався форум про інноваційну дипломатію за участю делегації з України / Фото: Ольга Будник. Укрінформ

Передбачається, що під час форуму глава МЗС України проведе 12 двосторонніх зустрічей з міністрами закордонних справ різних країн. Завтра Дмитро Кулеба візьме участь як спікер на панелі "Енергетика: яке майбутнє нас чекає".

У форусі беруть участь глави держав та урядів, міністри закордонних справ, представники регіональних та міжнародних організацій, науковці, експерти та представники бізнесу з більш як 50 країн.

Торік Анталійський дипломатичний форум через пандемію проходив у онлайн-форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-