США і Німеччина вкотре висловили підтримку територіальній цілісності України

США і Німеччина вкотре висловили підтримку територіальній цілісності України

Укрінформ
Заступниця державного секретаря США Венді Шерман та держсекретар в МЗС Німеччини Мігель Бергер в ході зустрічі у Вашингтоні підтвердили підтримку суверенітету та територіальної цілісності України на тлі російської агресії.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресреліз на сайті Держдепу США.

Зазначається, що сторони підкреслили важливість трансатлантичних та американсько-німецьких відносин.

Під час зустрічі вони обговорили важливість співпраці щодо спільного підходу до КНР та Росії, а також збереження дипломатичної присутності під час упорядкованого військового виведення з Афганістану.

Шерман і Бергер підтвердили свою «підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в умовах російської агресії, наголошуючи при цьому на необхідності подальшого прогресу в реформах».

Заступниця державного секретаря США підкреслила важливість європейської енергетичної безпеки та знову наголосила на тому, що Вашингтон виступає проти будівництва газопроводу «Північний потік-2».

Читайте також: Держдеп США: Робимо все, аби Nord Stream 2 не був інструментом впливу Кремля

Як повідомлялося, у травні адміністрація США на вимогу законодавчих актів PEESA, PEESCA і CAATSA запровадила санкції проти чотирьох організацій і 13 судів з Росії, які беруть участь у проєкті Nord Stream 2. Водночас у Держдепартаменті зауважили, що не вводитимуть обмеження проти Nord Stream 2 AG, її корпоративних співробітників, а також її гендиректора Маттіаса Варніга, мотивувавши це «інтересами національної безпеки».

Президент РФ Путін заявив, що 4 червня завершено укладання труб на першій нитці газопроводу "Північний потік-2", робота на другій нитці триває.

На початку червня Україна звернулася з проханням до Берліна долучитися до американо-німецьких переговорів щодо вкрай небезпечного для неї проєкту газопроводу «Північний потік-2».

Фото: Drew Angerer/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-