Україна виконала всі домовленості Паризького саміту «Норманді» - Кулеба

Україна виконала всі домовленості Паризького саміту «Норманді» - Кулеба

Укрінформ
Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна виконала всю свою частину домовленостей саміту "Норманді", який відбувся у Парижі 2019 року, а Росія не зробила нічого.

Як передає Укрінформ, про це Кулеба сказав в ефірі програми “Право на владу” на телеканалі “1+1”.

“Ви згадали Паризький саміт 2019 року. Чи домовились там про щось? Так, там домовились. Там були досягнуті дуже конкретні домовленості. Вони були покладені на папір, і президент Путін під ними підписався. Так от - із цих домовленостей Україна виконала всю свою частину, а Росія не виконала нічого”, - зазначив Кулеба.

На його думку, Україна має створювати такі дипломатичні комбінації, які штовхатимуть Росію до виконання її зобов’язань, адже вона є стороною конфлікту.

Читайте також: Завдяки зусиллям ФРН і Франції є шанс на проведення «Норманді» – Кулеба

Глава української дипломатії також підкреслив, що Мінські домовленості - основа врегулювання конфлікту на сході України.

“Мінські домовленості - безумовно, основа врегулювання. Якщо ми мирно врегульовуємо, то на основі Мінських домовленостей - і це підтверджуємо і ми, і президент Байден це згадав”, - акцентував міністр.

Кулеба наголосив, що виконання Росією її зобов’язань розблокувало б урегулювання конфлікту.

Читайте також: Іншого формату, ніж «Норманді», наразі немає — Зеленський

“І ми б дуже хотіли, щоб Росія виконала свою частину домовленостей, досягнутих в Парижі. Це дозволило б усім рухатися вперед, а це саме те, чого ми хочемо - рухатися вперед, звільнити наші території, звільнити наших людей, повернути українську владу і розвиватися як європейська, євроатлантична держава”, - підсумував глава МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, 9 грудня 2019 року в Парижі відбулася зустріч глав держав “нормандської четвірки“ - України, Франції, Німеччини та Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-