Росія повинна піти зі сходу України – кандидат у канцлери ФРН

Росія повинна піти зі сходу України – кандидат у канцлери ФРН

Укрінформ
Російська Федерація повинна піти з окупованих районів на сході України, при цьому робота в рамках Мінського процесу має тривати.

Про це заявив лідер Християнсько-демократичного союзу, кандидат у канцлери ФРН від консервативного блоку Армін Лашет під час інтерв’ю, організованого Берлінським Фондом Маршалла, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Росія має залишити окуповану східну частину України", - заявив Лашет. За його словами, Мінський процес, хоч і не є наразі дуже ефективним, "принаймні мав ефект заморожування конфлікту, який міг перерости у велику війну на континенті… та трансформував його в політичний процес".

Конфлікт не розв’язано, констатував політик, але процес треба продовжувати, в тому числі в "нормандському форматі". Адже, вказав Лашет, якщо сторони не говорять одна з одною, починає діяти правило сильного - а це хибний шлях.

Читайте також: ХДС визначився з кандидатом у канцлери Німеччини

Стосовно політики щодо Росії та інших країн, з якими в Заходу може бути багато розбіжностей, Лашет зауважив, що з ними треба вести діалог.

Як повідомляв Укрінформ, російська делегація в Тристоронній контактній групі продовжує шантажувати Україну та намагається змусити піти на свої умови, гальмуючи практичну роботу безліччю процедурних питань. Українська сторона неодноразово виступала із закликом до РФ розблокувати конструктивну роботу ТКГ та її робочих груп. Також Київ уже понад рік пропонує провести черговий саміт "нормандської четвірки" - ці ініціативу підтримують Німеччина та Франція, однак постійно блокує Кремль.

Читайте також: Вибори у Німеччині: консерватори випередили «Зелених»

Нагадаємо, вибори в Бундестаг мають відбутися 26 вересня. Владний блок ХДС/ХСС, який Лашет веде на вибори, є найвпливовішою силою. Згідно з останнім опитуванням, він має 28% підтримки, особистий рейтинг Лашета становить 23% - найбільше, ніж в основних конкурентів.

Фото: Bernd von Jutrczenka / DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-