Посол в Нідерландах: Військові кораблі у Чорному морі – вияв солідарності на тлі агресії РФ

Посол в Нідерландах: Військові кораблі у Чорному морі – вияв солідарності на тлі агресії РФ

Укрінформ
Прибуття двох військових кораблів держав-членів НАТО в Чорне море - вияв солідарності з боку Нідерландів на тлі російської агресії.

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу сказав посол України в Нідерландах Всеволод Ченцов.

“Прибуття двох військових кораблів держав-членів НАТО в Чорне море не випадково співпало з проведенням саміту НАТО у Брюсселі, у заключній декларації якого окремо йдеться про безпекову ситуацію Чорного та Азовського морів. У декларації Альянс закликає Росію припинити військове нарощування в регіоні та обмеження судноплавства в Чорному та Азовському морях. Крім того, НАТО налаштований продовжувати співпрацю з Україною щодо безпеки в Чорноморському регіоні”, - сказав Ченцов.

Читайте також: Навчання НАТО Steadfast Defender 2021 охоплюють регіон Чорного моря

Він також зазначив, що у заключній декларації саміту підтверджено низку важливих для України сигналів: збереження політики «відкритих дверей» НАТО та відданість Альянсу рішенням Бухарестського саміту 2008 року про те, що Україна стане членом Альянсу з Планом дій щодо членства як невід’ємною частиною процесу.

“Україна високо цінує цей вияв солідарності з боку Нідерландів на тлі російської агресії та обмеження Російською Федерацією свободи судноплавства у Чорному морі”, - наголосив Ченцов.

Як повідомляв Укрінформ, британський есмінець HMS Defender D36 і нідерландський фрегат HNMLS Eversten F805 14 червня увійшли у Чорне море.

9 червня обидва кораблі зайшли в порт Стамбула й відшвартувалися поруч в бухті Золотий Ріг, що поруч з Босфором. Кілька днів екіпажі відпочивали.

Есмінець HMS Defender (D36) і фрегат HNLMS Evertsen (F805) входять до ескадри, що супроводжує новітній британський авіаносець Queen Elizabeth. На останньому базуються 32 літальних апарати - палубні літаки F-35B з американської ескадрильї VMFA-211 і британської 817 SQN, морські піхотинці з 42 CDORM і три вертолітних ескадрильї - 815 NAS, 820 NAS і 845 NAS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-