Шмигаль оскаржує в ОАСК припис, винесений йому НАЗК

Шмигаль оскаржує в ОАСК припис, винесений йому НАЗК

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль просить Окружний адміністративний суд Києва скасувати припис, винесений йому Національним агентством з питань запобігання корупції, від 14 червня 2021 року.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба суду.

"Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль позивається до Національного агентства з питань запобігання корупції щодо скасування припису, який був винесений йому НАЗК. Відповідний позов надійшов сьогодні до Окружного адміністративного суду міста Києва", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що позивач просить суд визнати протиправним та скасувати припис Національного агентства з питань запобігання корупції, датований 14 червня нинішнього року.

Також у позовних вимогах ОАСК просять залучити до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на боці позивача – Кабінет Міністрів України та голову правління АТ "НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка.

Читайте також: Законопроєкт Зеленського про ліквідацію ОАСК включили до порядку денного сесії Ради

У пресслужбі інформують, що наразі суд вирішує питання щодо відкриття провадження за цією позовною заявою.

Як повідомлялося, 14 червня голова НАЗК Олександр Новіков вніс Кабінету Міністрів припис про усунення порушень ст. 26 Закону України "Про запобігання корупції". У приписі вимагається: скасувати як незаконні пункти 8 та 9 розпорядження уряду № 370-р, згідно з якими обрано та призначено Юрія Вітренка головою правління НАК "Нафтогаз України", підписано з ним контракт; порушити питання щодо припинення строку дії контракту з головою правління НАК "Нафтогаз України" як незаконного.

Своєю чергою, Вітренко повідомив, що буде оскаржувати припис НАЗК у судовому порядку як незаконний та упереджений.

Міністр юстиції Денис Малюська, коментуючи припис НАЗК, зазначив, що залишається ряд запитань, відповіді на які вказаний припис не містить. Він зауважив, що на момент ухвалення розпорядження про призначення Вітренка Кабмін виконував повноваження не лише загальних зборів акціонерів НАК "Нафтогаз України", а й наглядової ради.

Читайте також: Голова наглядової ради Нафтогазу ініціює відсторонення Вітренка і розірвання його контракту

Кабінет Міністрів 28 квітня звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", призначивши натомість Юрія Вітренка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-