У «Голосі» заявили, що незгодні з партією мають з неї піти

У «Голосі» заявили, що незгодні з партією мають з неї піти

Укрінформ
Заступник голови партії "Голос", народний депутат Андрій Осадчук вважає, що особи, які не згодні з позицією політсили, мають виходити з її складу.

Про це він сказав Укрінформу, коментуючи заяви десяти народних депутатів фракції про створення об'єднання "Справедливість" та висловлення недовіри керівнику фракції Ярославу Железняку.

"Категорично незгодні з партією, напевно, мають виходити з її складу", – сказав Осадчук.

Він пояснив, що законодавство України не передбачає можливості створення груп у межах фракції, створеної за результатами виборів.

Читайте також: Приватні внески та гроші з бюджету – за рік партії «назбирали» понад 2 мільярди

"Всі мають право на свою думку, але всі зобов’язані діяти у спосіб, визначений законом", – підкреслив парламентарій.

Водночас Осадчук зауважив, що всі питання у партії мають вирішуватися згідно зі статутом, а не "на вічі". За його словами, "Голос" проведе з’їзд у липні цього року, на якому вирішуватимуться всі актуальні питання партії.

"Як і планували і обіцяли, він (з’їзд – ред.) все вирішуватиме", – підсумував Осадчук.

Він також додав, що "Голос" сьогодні розгляне заяву частини членів парламентської фракції щодо створення депутатського об'єднання "Справедливість" та висловлення недовіри керівнику фракції Ярославу Железняку.

Як повідомляв Укрінформ, на пленарному засіданні Верховної Ради 16 червня десятеро членів фракції "Голос" висловили недовіру керівнику фракції Ярославу Железняку і оголосили про створення окремого об'єднання "Справедливість". Депутати також заявили, що ініціюють виключення з фракції голови партії Кіри Рудик як депутата, що має понад 50% прогулів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-