За кордоном заблоковані $360 мільйонів українських активів — Венедіктова

За кордоном заблоковані $360 мільйонів українських активів — Венедіктова

Укрінформ
Офіс Генпрокурора та Міністерство закордонних справ скоординують зусилля щодо повернення з-за кордону активів, які належать Україні та були незаконно привласнені колишніми високопосадовцями і пов’язаними з ними фізичними та юридичними особами.

Про це домовлено на зустрічі міністра закордонних справ Дмитра Кулеби і Генпрокурора Ірини Венедіктової, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОГП.

«Наразі в іноземних юрисдикціях заблоковані понад 360 мільйонів доларів, виявлені під час розслідування кримінальних проваджень лише щодо двох колишніх високопосадовців та одного бізнесмена-ексдепутата. Українські активи виявлені у США, Латвії, Литві, Ліхтенштейні, Швейцарії, Антигуа і Барбуді тощо. Всюди в цих коштів різний статус, але завдання в нас одне – повернути їх у державу», – сказала Венедіктова.

За її словами, задля активізації цих процесів необхідно задіяти всі зусилля, зокрема міжнародне правове співробітництво у кримінальних провадженнях, пов’язаних з корупцією та відмиванням коштів, а також дипломатичний діалог.

Своєю чергою Кулеба зазначив, що корупціонери не лише обкрадали державну скарбницю, а й активно ховали привласнені активи за кордоном, тож без допомоги МЗС у їх пошуку прокуратурі не обійтися.

“Ми домовилися з Офісом Генпрокурора докласти додаткових зусиль задля пошуку та виявлення за кордоном незаконно привласнених активів і переговорами з іноземними державами щодо способів їх повернення», - заявив Кулеба.

Офіс Генпрокурора та МЗС домовилися ініціювати укладення міжурядових угод про умови повернення конфіскованих активів.

Як повідомлялося, раніше директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що у справах бюро заарештовано 128 млн доларів за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-