Зеленський зустрівся з головою ОБСЄ: про що говорили

Зеленський зустрівся з головою ОБСЄ: про що говорили

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський та голова ОБСЄ Анн Лінде обговорили безпекову ситуацію на сході та біля кордонів України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

Під час зустрічі з чинною головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Швеції Лінде Зеленський відзначив увагу, яку шведське головування в ОБСЄ приділяє питанню відновлення суверенітету й територіальної цілісності України та мирному врегулюванню на сході нашої держави.

Читайте також: Голова ОБСЄ наполягає на відкритті пунктів пропуску з боку ОРДЛО

«Ми вдруге цьогоріч зустрічаємося з вами у Києві. Важливою є поїздка, яку ви цими днями здійснили на схід України», – зауважив Президент.

Зеленський та Лінде обговорили безпекову ситуацію на сході та біля кордонів України.

Співрозмовники обмінялися думками щодо високого рівня військової загрози для нашої держави. Також було обговорено шляхи зміцнення безпеки в Чорноморському регіоні.

Глава держави зауважив, що Тристороння контактна група має відновити повноцінну роботу.

Президент наголосив на важливості здійснення СММ ОБСЄ моніторингу ситуації вздовж тимчасово непідконтрольної частини українсько-російського кордону, в тимчасово окупованому Криму та в Азово-Чорноморському регіоні.

Також Зеленський подякував шведській стороні за рішення надати для тимчасового представлення в Києві оригінал Конституції гетьмана Пилипа Орлика.

«Вперше за понад 300 років цей атрибут нашої державності знову буде в Україні. Це надзвичайно дружній жест Швеції, який ми дуже цінуємо», – сказав глава держави.

Президент України відзначив важливість участі шведської сторони в інавгураційному саміті Кримської платформи на високому рівні.

Як повідомляв Укрінформ, діюча голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде у межах робочого візиту до України напередодні, 14 червня, відвідала разом з керівництвом МЗС України зону проведення операції Об’єднаних сил, щоб особисто ознайомитися із діяльністю Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні та наслідками збройної агресії РФ, особливостями пересування морських суден у Чорному та Азовському морях.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-