Україна отримала меседж про ПДЧ, насамперед, завдяки військовим - Президент

Україна отримала меседж про ПДЧ, насамперед, завдяки військовим - Президент

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна багато років чекала на прямий сигнал щодо підтвердження рішення Бухарестського (2008 року) саміту про те, що Україна стане членом НАТО після виконання Плану дій щодо членства. Він наголосив, що для цього найбільше працювали українські військові.

Про це Зеленський сказав, під час пресконференції в рамках форуму "Україна 30. Економіка без олігархів" , коментуючи заяву НАТО про те, що Україна отримає членство через ПДЧ та відповідаючи на запитання, чи є це сигналом для Росії, передає кореспондент Укрінформу.

"Це не просто меседж Сполучених Штатів Російській Федерації, я би тут говорив про суб'єктність України. Щоб отримати цей прямий меседж наприкінці, очікуючи його багато-багато років, я вважаю, що ми всі дуже багато працювали. Перш за все працювали, це не для красномовного слівця, - наші військові, які показують міцність армії, потужність, що ми готові захищати", - сказав Зеленський.

Він додав, що Україна достойна бути членом НАТО.

Читайте також: Україна продовжує рух до членства в НАТО – Зеленський

"Ми отримали найбільше (заяву НАТО про те, що Україна буде членом НАТО через ПДЧ- ред.), що ми могли отримати, так говорять. Я вважаю що, тим не менше, Україна заслуговує на більше, не через жадібність, а я вважаю, що ми дійсно заслуговуємо того, щоб бути одним із рівних в Альянсі потужних країн", - сказав Зеленський.

Він уточнив, що чи буде це сигналом для Росії, "подивимось як закінчиться важливий саміт Байден-Путін".

Як повідомлялося, 14 червня в Брюсселі відбувся саміт НАТО, який розглянув шляхи подальшого зміцнення трансатлантичного партнерства та розвиток Альянсу до 2030 року. Глави держав та урядів НАТО підтвердили рішення Бухарестського (2008 року) саміту про те, що Україна стане членом НАТО, а також тверду підтримку права України самостійно вирішувати власне майбутнє без зовнішнього втручання.

У підсумковому комюніке саміту НАТО лідери країн НАТО підтвердили підтримку територіальної цілісності України, Грузії та Республіки Молдова та закликали Росію вивести війська з окупованих територій.

Зустріч президентів США й Росії запланована в середу, 16 червня, в Женеві, Швейцарія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-