Росія є стороною конфлікту на сході України – Маас

Росія є стороною конфлікту на сході України – Маас

Укрінформ
Російська Федерація є стороною збройного конфлікту на сході України, і вона має проявити кращу політичну волю задля досягнення мирного врегулювання.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив у середу міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас під час спільної пресконференції у Берліні з главою МЗС України Дмитром Кулебою.

«Нам потрібна політична воля у таких важливих питаннях як стабілізація режиму тиші. Для цього, передусім, Москва має використати свій вплив на сході України. Москва є стороною цього конфлікту. І ми маємо очікування щодо такої позиції Москви», - заявив він.

Як зазначив німецький міністр, наразі потрібно проявити конструктивний підхід на переговорах у Нормандському форматі. У рамках мирного врегулювання важливим є продемонструвати відчутний прогрес у безпековій та гуманітарній сферах, розведенні військ, розмінуванні, обміну утримуваними особами, імплементації так званої «формули Штайнмаєра».

За словами Мааса, Німеччина занепокоєна ситуацією з безпекою на сході України, яка залишається незадовільною в останні місяці.

Крім того, німецький міністр нагадав про масштабне накопичення Росією військ весною на кордоні з Україною. За його словами, Україна «відреагувала дуже розважливо і її дії були спрямовані на деескалацію». «Був обраний абсолютно правильний шлях для того, щоб цю ситуацію якось вирішити», - додав він.

Маас підтримав також звернення Києва в ОБСЄ щодо цього питання та запевнив у підтримці України з боку Німеччини, але також ЄС та НАТО та «Великої сімки».

Читайте також: Кулеба про зустріч у Берліні стосовно Nord Stream 2: Атмосфера була конструктивною

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба перебував 8-9 червня з робочим візитом у Німеччині. У рамках візиту міністр провів переговори з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом та двосторонні зустрічі із керівництвом парламенту, членами уряду, лідерами провідних політичних партій та представниками бізнесових кіл Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-