Уряд погодив проєкт указу Президента про Стратегію зовнішньополітичної діяльності України

Уряд погодив проєкт указу Президента про Стратегію зовнішньополітичної діяльності України

Укрінформ
Кабінет Міністрів погодив проєкт указу Президента про введення в дію рішення РНБО щодо Стратегії зовнішньополітичної діяльності України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду 9 червня без обговорення.

Документом передбачається введення в дію відповідного рішення РНБО і затвердження Стратегії зовнішньополітичної діяльності України.

Як зазначається у пояснювальній записці, ця стратегія грунтується на положеннях затвердженої указом Президента від 14 вересня 2020 року Стратегії національної безпеки України, і є документом середньострокового планування державної політики у сфері зовнішніх зносин.

Читайте також: До Ради внесли закон, який спростить надання громадянства іноземним захисникам України

У Стратегії зовнішньополітичної діяльності визначено виклики та загрози, цілі та напрями зовнішньополітичної діяльності України, політику щодо Російської Федерації, пріоритетні завдання на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції, відносини пріоритетного стратегічного характеру та стратегічні партнерства, регіональну політику тощо.

Читайте також: У резерві ЗСУ нараховується близько 234 тисяч військових - Міноборони

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 14 вересня 2020 року ввів у дію рішення РНБО «Про Стратегію національної безпеки України» і затвердив дану стратегію під загальною назвою «Безпека людини – безпека країни».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-