Байдену слід було б поговорити з Зеленським перед зустріччю з Путіним — Кравчук

Байдену слід було б поговорити з Зеленським перед зустріччю з Путіним — Кравчук

Укрінформ
Перед зустріччю в Женеві з Володимиром Путіним Президенту США Джо Байдену варто було б переговорити з Президентом Володимиром Зеленським.

Як передає Укрінформ, таку думку в ефірі телеканалу "Дом" висловив очільник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук.

"Я хотів би позначити деяке своє бажання. Я б хотів, щоб перед зустріччю Путіна і Байдена, Байден поговорив хоча б телефоном з Президентом Зеленським. Бо я розумію, що під час цієї зустрічі тема України буде присутня, це вже очевидно. А раз вона буде присутня, то, напевно, ніхто краще Україну не знає, чим знає її Зеленський. І ніхто краще не знає ситуацію на Донбасі, ніж знає Президент Зеленський. Бо протягом не настільки тривалого часу перебування на посаді очільника держави він вже понад 25 разів бував в районі конфлікту", — сказав Кравчук.

На його переконання, інформація, озвучена Зеленським Байдену, могла бути корисною для Президента США в бесіді з Путіним, а організувати телефонний дзвінок буде не складно.

"Думаю, тут складності великої немає. Адже Байден же приїде до Європи для участі у саміті Євросоюз — США. І у Європі, в Женеві, зокрема, буде не складно поговорити, хоча б телефоном з паном Зеленським", — вважає політик.

Як повідомляв Укрінформ, Президент США Джо Байден впродовж 10-16 червня перебуватиме у своєму першому турне до Європи, де візьме участь, зокрема, у саміті G7 у Великій Британії, а також самітах НАТО та США-ЄС у Брюсселі. Зустріч президентів США Джо Байдена та РФ Володимира Путіна відбудеться 15-16 червня у швейцарському місті Женева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-