Резиденції в Конча-Заспі та Пущі-Водиці залишають 20 колишніх високопосадовців - РНБО

Резиденції в Конча-Заспі та Пущі-Водиці залишають 20 колишніх високопосадовців - РНБО

Список
Укрінформ
Перші 20 осіб, які орендували житло в Конча-Заспі та Пущі-Водиці, виїжджають із резиденцій.

Про це розповів секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перші 20 осіб знаходяться в процедурі залишення об'єктів", - сказав він, коментуючи ситуацію із виконанням раніше ухваленого рішення РНБО про аудит житла в Конча-Заспі й Пущі-Водиці.

За його словами, у списку осіб, які покидають державні резиденції, такі громадяни: Панасюк Олена Вікторівна, Зубко Людмила Миколаївна, Івченко Віктор Анатолійович, Матвієнко Ольга Василівна, Піскун Святослав Михайлович, Юрчик Сергій Володимирович (колишній керівник Одеського рибгоспу), Гаврилюк Лідія Михайлівна, Васюник Іван Васильович, Лавринович Олександр Володимирович, Череп Валерій Іванович, Гайсинський Юрій Олександрович, Табачник Дмитро Володимирович, Петренко Микола Миколайович, Макар'ян Давид Борисович, Макар'ян Борис Петрович, Папіш Ілля Йосипович, Ільїн Олександр Ігоревич, Богатирьова Раїса Василівна, Семиноженко Володимир Петрович, Тополов Віктор Семенович.

Водночас Данілов заявив, що, як виявилося, на сьогодні державне підприємство, у якого в Конча-Заспі й Пущі-Водиці орендують маєтки, винне орендарям гроші.

Читайте також: Зеленський обіцяє «велике переселення» із резиденцій у Конча-Заспі й Пущі-Водиці

"Одній пані на сьогодні залишок коштів, які винне їй підприємство, становить 11 млн 841 тис. 2 грн 40 коп., одному пану залишок коштів становить 2 млн 912 тис. 622 грн 70 коп.", - зазначив він секретар РНБО.

Як повідомляв Укрінформ, 14 травня Президент Володимир Зеленський доручив провести аудит державних резиденцій на території Конча-Заспи й Пущі-Водиці та прав їх мешканців там проживати. Йдеться про майже 400 га заповідної землі та понад 100 державних будівель і дач.

Президент зазначив, що наприкінці 2014 року постановою уряду було скасовано перелік осіб, які мають право на пільгове проживання, й додав, що це легалізувало перебування на цих землях і в резиденціях за дуже символічну плату низки «незрозумілих осіб», а саме - колишніх суддів, прокурорів, правоохоронців, митників, податківців, міністрів та інших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-