Справа про захоплення влади: суд дозволив заочне слідство стосовно Януковича

Справа про захоплення влади: суд дозволив заочне слідство стосовно Януковича

Укрінформ
Шевченківський райсуд Києва задовольнив клопотання прокуратури щодо надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування (заочне слідство) стосовно експрезидента Віктора Януковича у справі про захоплення державної влади.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив прокурор Денис Іванов.

“Сьогодні орієнтовно о 8-й годині у суді оголошено рішення. Було задоволене наше клопотання, і суд надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування, тобто, за відсутності підозрюваного”, - розповів Іванов.

Як повідомлялося, 25 березня 2021 року Київський апеляційний суд залишив експрезидента Віктора Януковича під запобіжним заходом у вигляді заочного арешту у справі щодо захоплення влади.

Читайте також: Розстріл Майдану: суд про заочне слідство для Януковича вивчає докази

4 травня минулого року Печерський районний суд міста Києва заочно взяв під варту Януковича у справі про захоплення державної влади.

В Офісі генерального прокурора повідомили, що рішення суду про заочне взяття під варту надає право стороні обвинувачення розпочати стосовно Януковича процедуру екстрадиції.

Читайте також: Україна направить до Росії повторний запит на екстрадицію Януковича

Також прокурори заявляли, що звертатимуться до суду по дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia), тобто заочне слідство.

16 листопада Київський апеляційний суд частково задовольнив скаргу захисту Януковича і скасував рішення про його заочний арешт у кримінальному провадженні за фактами організації низки тяжких та особливо тяжких насильницьких злочинів, в тому числі умисних вбивств, скоєних у період з 18 по 20 лютого 2014 року у центрі Києва (Майдан Незалежності і прилеглі вулиці) щодо мітингувальників.

Читайте також: Верховний Суд відклав розгляд касації на вирок Януковичу до серпня

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру Януковичу у вчинені державної зради через підписання з Росією у 2010 році Харківських угод про продовження базування Чорноморського флоту РФ в Криму.

В Україні 14 травня набув чинності закон «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу щодо вдосконалення окремих положень у зв'язку із здійсненням спеціального досудового розслідування».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-