Президент вніс у Раду законопроєкт про олігархів

Президент вніс у Раду законопроєкт про олігархів

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради законопроєкт про деолігархізацію.

Проєкт закону №5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" зареєстрований на сайті парламенту, передає Укрінформ.

Згідно з інформацією у картці проєкту, він визначений Президентом як невідкладний.

Текст документа наразі відсутній.

Читайте також: Текст проєкту закону про олігархів, оприлюднений у ЗМІ, не відповідає дійсності - Данілов

Водночас в Офісі Президента повідомляють, що проєкт закону містить визначення так званих олігархів – осіб, які мають значний вплив у господарському, політичному житті країни, а також контролюють основні сегменти медійного простору.

"Законопроєкт не порушує основоположних прав людей, які підпадають під визначення олігарха, а лише визначає коло цих осіб і встановлює правила їхніх прозорих взаємовідносин з представниками влади. Він, зокрема, регламентуватиме зустрічі та інші взаємовідносини представників органів влади з особами, які володіють значними активами", - наголосили в ОП.

Зазначається, що документ має обмежений термін дії – 10 років - і має стати першим кроком до ліквідації олігархічної системи в Україні. На його основі будуть розроблені антитрастові закони, закон про лобізм та інші нормативно-правові акти, що переформатують економічні й суспільні відносини в країні, зазначають в ОП.

Читайте також: В Ахметова і Порошенка прокоментували законопроєкт про олігархів

"Ініціювавши цей законопроєкт, Володимир Зеленський демонструє політичну волю до кардинальних змін у суспільно-політичному устрої України. Як свідчить досвід інших успішних країн, усунення монопольного становища ряду обраних осіб дасть поштовх розвитку середнього класу та пришвидшить розвиток економіки", - заявили в Офісі Президента.

Як повідомляв Укрінформ, 15 квітня Президент Володимир Зеленський запропонував Раді національної безпеки та оборони, Офісу глави держави та Антимонопольному комітету розробити законопроєкт про статус олігархів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-