ПДЧ для України буде наступним логічним кроком на шляху до НАТО - американський сенатор

ПДЧ для України буде наступним логічним кроком на шляху до НАТО - американський сенатор

Укрінформ
Надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО буде наступним логічним кроком щодо приєднання України до Альянсу.

Про це заявив сенатор-республіканець від штату Огайо Роберт Портман на брифінгу в Києві за результатами зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сильно відчуваємо, що для України важливо бути в тісному зв'язку із Заходом. На мою думку, частиною цього зближення є просування процесу надання ПДЧ у НАТО для України. Ми сьогодні обговорювали питання процесу ПДЧ, який буде наступним логічним кроком щодо членства в НАТО", - сказав Портман.

Він додав, що Україна вже провела кілька реформ, необхідних для того, щоб стати членом НАТО, а також здійснює додаткові.

Читайте також: Сенатори США обговорили із Зеленським українські реформи

"Серед цих реформ - цивільний контроль над Збройними силами та модернізація армії. Я сподіваюсь, ми зможемо зробити наступний крок щодо ПДЧ для України, щоб ми могли прийняти Україну до спільноти вільних країн, щоб інші країни розуміли, що це в їхніх інтересах, оскільки те, що відбувається на східному кордоні України, впливає не тільки на Україну, а на всі демократії", - зазначив Портман.

Своєю чергою сенатор-демократ від штату Коннектикут Кріс Мерфі додав, що НАТО - це безпековий альянс, який також базується на спільних цінностях.

"Сьогодні я підкреслив, що продовження поступу у здійсненні політичних реформ прискорить і підсилить наближення України до НАТО і, хоча ми не говоримо за членство в ЄС, до ЄС також", - сказав Мерфі.

Читайте також: Додаткові санкції проти Nord Stream 2 можуть ухвалити цьогоріч – сенаторка США

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина 20 травня заявилаза підсумками триденного робочого візиту до Брюсселя, що НАТО продовжує дотримуватися політики «відкритих дверей» та продовжує підтримувати Україну в реформах сектору безпеки й оборони, але рішення про План дій щодо членства для України навряд чи прийматиметься під час саміту НАТО у червні цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-