Білорусь направила Україні ноту протесту через припинення авіасполучення

Білорусь направила Україні ноту протесту через припинення авіасполучення

Укрінформ
Мінськ направив ноту протесту Києву через рішення України припинити авіасполучення з Білоруссю.

Про це заявили в посольстві Білорусі в Україні, передає Укрінформ.

«У зв'язку з прийнятим українською стороною в односторонньому порядку рішенням про припинення авіасполучення між Україною і Республікою Білорусь Посольство Республіки Білорусь направило в Міністерство закордонних справ України ноту протесту. У цій ноті зазначено, що білоруська сторона з подивом сприйняла рішення української сторони про припинення авіасполучення між Україною і Республікою Білорусь у зв'язку з авіаційною пригодою, яка не має відношення до України», - йдеться у повідомленні.

На думку дипломатів, рішення про припинення авіасполучення є необгрунтованим.

Читайте також: Білорусь могла спровокувати катастрофу літака Ryanair - Данілов

«Збитки від прийнятого українською стороною політичного рішення понесуть в першу чергу Україна і громадяни України. Авіаційна блокада, організована Україною, не дозволить громадянам Республіки Білорусь повною мірою скористатися рекреаційним потенціалом України в самий розпал туристичного сезону. Значно зросте і вартість подорожей в Україну в зв'язку з необхідністю використання для перельотів альтернативних аеропортів», - відзначили в диппредставництві.

Як повідомлялося, Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю з 00:00 годин 26 травня. Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні.

Читайте також: «Це не його слова»: батько Протасевича прокоментував «зізнання» сина

У неділю, 23 травня, білоруська влада вдалася до примусової посадки літака компанії Ryanair з Афін до Вільнюса під приводом можливості теракту на борту. Після посадки був заарештований активіст та опозиційний журналіст Роман Протасевич. Країни ЄС, США засудили дії білоруської влади, вимагали негайно звільнити журналіста і рекомендували авіакомпаніям призупинити польоти в небі над Білоруссю, а європейським аеропортам - не приймати рейси білоруського перевізника Belavia.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-