МЗС анонсувало зустрічі «Люблінського трикутника» на найвищому рівні

МЗС анонсувало зустрічі «Люблінського трикутника» на найвищому рівні

Укрінформ
У цьому році плануються зустрічі на рівні Президентів та Прем’єр-міністрів України, Польщі та Литви у форматі “Люблінського трикутника”.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар.

“Додаткового імпульсу поглибленню тристоронньої взаємодії у рамках формату надало б залучення прем’єрського рівня, можливо, у рамках конференції щодо реформ в Україні (відбудеться 6 липня у Вільнюсі – ред.) або у рамках іншого міжнародного заходу. Працюємо також над проведенням установчого засідання саміту “Люблінського трикутника” на найвищому рівні”, - повідомив Боднар.

Читайте також: «Люблінський трикутник» сподівається, що саміт «Кримської платформи» наблизить деокупацію

За його словами, саміт Президентів у цьому форматі може відбутися до кінця цього року.

Український дипломат зауважив, що Київ не хоче надмірно формалізовувати “трикутник”, аби не “зав'язнути в бюрократії”, а “сконцентруватися на конкретних справах і проєктах”.

Ключовими завданнями “Люблінського трикутника” він назвав координацію взаємодії у справах євроінтеграції, протидію російській агресії та боротьбу з дезінформацією.

Читайте також: Представники парламентів України, Литви та Польщі у спільній заяві засудили агресію РФ

Боднар також підкреслив, що формат залишається відкритим на інші країни, зокрема Білорусь.

“Так, партнером могла би бути Білорусь, однак поки там існує тоталітарний режим, ця співпраця неможлива”, - констатував заступник глави МЗС України.

Як повідомлялося, "Люблінський трикутник" — тристороння платформа для політичного, економічного, культурного й соціального співробітництва між Україною, Литвою та Польщею, заснована 28 липня 2020 року. Мета створення платформи – підтримка інтеграції України в Європейський Союз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-