Зеленський нагадав, що посада голови КМДА є президентською вертикаллю

Зеленський нагадав, що посада голови КМДА є президентською вертикаллю

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявляє, що не з’ясовує стосунки з мером Києва і головою столичної адміністрації Віталієм Кличко.

Про це він заявив на пресконференції у четвер у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Віталій Кличко мені нічого не зробив", - сказав він, нагадавши, що посада голови КМДА є президентською вертикаллю.

Зеленський також не дав відповіді, чи вважає він Кличка конкурентом на майбутніх президентських виборах, оскільки "рано" про це говорити.

"Мені здається, що питання до правоохоронців - те, що були обшуки в оточенні пана Кличка. Так не треба було красти гроші з бюджету. Мені здається, це справедливо", - прокоментував Зеленський обшуки, які правоохоронці здійснювали на низці комунальних підприємств Києва.

Водночас Президент вважає, що Кличко некоректно поводиться публічно.

Читайте також: Зеленський заявив, що зарано говорити про другий термін

"Мені здається справедливим питання, що він хоче від мене", - зауважив він. За словами Зеленського, Кличко постійно намагається шукати зустрічі з ним. Президент повідомив, що Кличко, як очільник КМДА, просив його не звільняти.

Зеленський зауважив, що задовольнив прохання Кличка, хоча в Офісі Президента були люди, які бажали цього звільнення. Також Зеленський наголосив, що зараз Кличко має всю повноту влади у Києві.

Зеленський додав, що з повагою ставиться до перемог Кличка до того періоду, коли останній став мером Києва.

Як повідомлялося, Київський міський голова Віталій Кличко вважає, що причиною загострених відносин з Офісом Президента є політична складова і питання контролю.

12-13 травня в ряді комунальних підприємств Києва та деяких департаментах КМДА правоохоронні органи провели обшуки.

Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що вважає обшуки у столичних комунальних підприємствах тиском на місцеву владу, а також особистим тиском на нього.

Водночас в Офісі Президента запевняють, що обшуки у Києві не пов'язані з політикою.

18 травня Кличко заявив, що в його будинку проходить обшук.

У СБУ пояснили, що їхні співробітники проводять обшуки у рамках кримінального провадження щодо фальсифікованих нафтопродуктів, вони відбуваються, зокрема, і в будинку, де живе мер Києва Кличко.

Пізніше сам Кличко поінформував, що вважає ситуацію із перебуванням правоохоронців у своєму будинку, зокрема і біля його квартири, психологічним тиском.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-