Президент каже, що Криклій і Петрашко залишаються в команді

Президент каже, що Криклій і Петрашко залишаються в команді

Укрінформ
Ексміністр інфраструктури Владислав Криклій та ексміністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко залишаються в команді.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на пресконференції.

"Криклій залишається в діючій нашій команді. До пана Криклія в принципі багато питань немає, але нам треба швидко будувати Україну. Це стосується не тільки доріг, це стосується катастрофи на "Укрзалізниці", це стосується Адміністрації морських портів, це стосується державно-приватного авіаперевізника. Є багато речей, які не з'явилися", - сказав Зеленський.

Президент зауважив, що запитання були не тільки до міністра інфраструктури, а і до його команди.

"Вони повинні були це зробити, я вважаю, що вони не змогли, я вважаю, що вони не встигли. Часу у мене немає", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський прокоментував зміну керівництва у Нафтогазі

Президент додав, що у нього вже відбулася зустріч з Владиславом Криклієм після його звільнення, і скоро він обійматиме нову посаду.

Стосовно Олександра Кубракова, якого ВР призначила на посаду міністра інфраструктури, Зеленський зауважив, що він дійсно показав "серйозний результат у профільних інфраструктурних проєктах". Саме тому його було призначено на цю посаду.

За його словами, в команді залишиться й ексміністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

"Пан Петрашко також залишиться на тій чи іншій посаді в нашій команді, але буде відповідати суто за дуже важливу реформу в Україні. Він буде залишатися в Офісі Президента і буде відповідати та координувати земельну реформу і допомагати Лещенку (Роману Лещенку - міністру аграрної політики та продовольства - ред.)", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Шмигаль не зміг працювати зі Степановим – Президент

Президент додав, що вважає Петрашка професіоналом в напрямку земельної реформи.

Стосовно призначення Олексія Любченка на посаду першого віцепрем'єр-міністра - міністра економіки, торгівлі та сільського господарства Зеленський зауважив, що в цьому питанні збіглося бажання бачити на посаді цю людину і Президента, і Прем'єр-міністра.

"Це бажання Прем'єра і моє, і це співпало, це людина, яка показала найкращий результат на тій посаді, на якій вона була. Пан Любченко показав дуже серйозний результат, він економіст, він фахова людина, і скажу, що це досвічена людина", - сказав Зеленський.

Читайте також: Президент хоче побудувати країну без олігархів

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на позачерговому засіданні 18 травня звільнила Владислава Криклія з посади міністра інфраструктури України. За відповідне рішення проголосували 284 народних депутатів.

Верховна Рада також звільнила Ігоря Петрашка з посади міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Верховна Рада на засіданні у четвер, 20 травня, призначила Кубракова на посаду міністра інфраструктури. До цього Кубраков із листопада 2019 року був головою Державного агентства автомобільних доріг.

Окрім того, Верховна Рада призначила голову Державної податкової служби Олексія Любченка на посаду першого віцепрем'єр-міністра - міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. Відповідне рішення підтримали 293 народні депутати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-