Шмигаль не зміг працювати зі Степановим – Президент

Шмигаль не зміг працювати зі Степановим – Президент

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявляє, що причиною відставки Максима Степанова з посади міністра охорони здоров’я стали його відносини з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.

Про це він заявив на пресконференції у четвер у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я в цій ситуації був на стороні прем'єр-міністра України. Чому зараз? Тому що більше було неможливо працювати в такому режимі. Це дестабілізувало повністю атмосферу в міністерстві, у відносинах між міністром і в цілому між урядом, і в принципі складна ситуація між працюючими департаментами в міністерстві і складна ситуація між міністром і головним санітарним лікарем", - сказав Зеленський.

Президент зауважив, що не втручався в ситуацію досить довгий час, через побоювання дестабілізації в період пандемії, оскільки саме міністр охорони здоров'я відповідає за боротьбу з COVID-19, вакцинацію населення тощо.

Втім, як додав Зеленський, він був у курсі деталей цього ускладнення відносин між Прем'єр-міністром та міністром охорони здоров'я.

Президент зауважив, що всі хочуть іноді отримати славу, а «іноді буває, коли ти хочеш слави - ти отримуєш голосування».

Читайте також: Ляшко назвав пріоритети роботи на посаді глави МОЗ

Як повідомляв Укрінформ,18 травня Верховна Рада звільнила Максима Степанова з посади міністра охорони здоров'я. Він очолював МОЗ з 30 березня 2020 року.

20 травня Верховна Рада призначила головного санітарного лікаря Віктора Ляшка на посаду міністра охорони здоров'я.

Відповідне рішення підтримали 262 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-