Зеленський називає своїм головним пріоритетом Україну без війни

Зеленський називає своїм головним пріоритетом Україну без війни

Укрінформ
Головний пріоритет влади - будівництво України без війни.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський на пресконференції у четвер в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Найголовніший пріоритет - ми будуємо країну без війни. І це складний шлях, не дуже швидкий, по цеглинах збираючи цей мир. Ми розуміємо, що ми повинні бути міцні назавжди, і це залежить від міцності нашої армії. І вона повинна бути міцна всюди - і на суші, і на воді, і в повітрі”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський пояснив, чому пресконференція проходить на заводі «Антонов»

Він також зазначив, що підтримка України у вирішенні ситуації на сході України з боку міжнародних партнерів, зокрема Франції та Німеччини, має бути сильнішою.

"Ми розуміємо, що будемо іти далі в нормандському форматі. У мене була зустріч з президентом (Франції - ред.) Макроном, був відеоформат доєднання канцлера Німеччини Ангели Меркель. Я відчуваю їх підтримку. Вважаю, що вони повинні підтримувати сильніше. Вони знають мою думку, я дуже відкритий. Я знаю, що останнім часом вони трішки послаблюють свої позиції щодо Росії", - сказав Зеленський.

Президент також додав, що нині перед Україною постають і інші великі загрози, зокрема у сфері кіберпростору.

Читайте також: В Україні створять кібервійська - секретар РНБО

Крім того, він зауважив, що пріоритетами влади є будівництво нових шкіл, доріг, аеропортів, КПВВ, літаків тощо.

Також, за його словами, “ми будуємо країну, як я обіцяв, де земля належить народу, це не гасло, а дійсно реформа”. Вже на сьогодні є 11 законів, щоб втілити у життя земельну реформу, додав Зеленський.

“Я дійсно хочу будувати справедливу Україну, де немає бідності. Це той напрямок, який доведеться будувати з нуля”, - сказав він.

Читайте також: До «Норманді» варто залучити Штати, Британію та сусідів України - євродепутат

Президент навів досягнення на цьому шляху - це збільшення мінімальної зарплати з 5 тисяч до 6 тисяч, а до кінця року до 6,5 тисяч гривень. “Щодо пенсій - то там справедливості поки що я не бачу. Буде пенсійна реформа. Тим не менш, програм «80 плюс» запрацювала. Але це замало”, - зазначив Глава держави.

Президент зауважив, що держава також підтримала малий бізнес під час пандемії. “Ми підтримуємо і малий бізнес, який втратив через COVID-19 робочі місця. Під час пандемії 800 тисяч людей отримали по 8 тисяч підтримки від держави”, - сказав він.

Читайте також: Україна отримує дедалі більшу підтримку від держав ЄС в євроінтеграційному курсі - ОП

Як повідомлялося, нинішня велика пресконференція Президента відбувається на державному підприємстві "Антонов". Попередня проходила 20 травня 2020 року на галявині біля Маріїнського палацу.

20 травня 2019 року відбулася інавгурація Зеленського на посаді шостого Президента України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-