Рада призначила Ляшка міністром охорони здоров'я

Рада призначила Ляшка міністром охорони здоров'я

Укрінформ
Верховна Рада призначила головного санітарного лікаря Віктора Ляшка на посаду міністра охорони здоров'я.

Відповідне рішення підтримали 262 народних депутати на засіданні парламенту в четвер, передає кореспондент Укрінформу.

Новопризначений міністр охорони здоров‘я Віктор Ляшко склав присягу члена Кабінету Міністрів України.

Читайте також: Кабмін поставить перед новими міністрами чіткі завдання – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, 18 травня на позачерговому засіданні Верховна Рада звільнила Максима Степанова з посади міністра охорони здоров'я. Він очолював МОЗ з 30 березня 2020 року.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що роботу міністра охорони здоров'я Максима Степанова у сфері організації вакцинації проти COVID-19 важко назвати ефективною.

Комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендував парламенту призначити Ляшка міністром охорони здоров'я.

Читайте також: Шмигаль каже, що біографія Ляшка говорить про здатність керувати МОЗ

Віктор Ляшко народився 24 квітня 1980 року в селі Осова Дубовицького району Рівненської області. З 1997 по 2003 роки навчався в Національному медичному університеті імені Богомольця. З 2003 по 2010 роки працював у санітарно-епідеміологічній службі Київської області. З 2011 року — директор департаменту санітарно-епідеміологічної служби МОЗ. З 2013 до 2014 року очолював Київський обласний лабораторний центр СЕС. З 2018 році - заступник генерального директора Центру громадського здоровʼя. З грудня 2019 року - заступник міністра охорони здоровʼя. З березня 2020 року Ляшко - заступник міністра охорони здоров’я України - головний державний санітарний лікар України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-