Збройні сили Латвії вже допомагають Україні і ще могли б міста-побратими – Мурнієце

Збройні сили Латвії вже допомагають Україні і ще могли б міста-побратими – Мурнієце

Укрінформ
Латвійська Республіка, як країна ЄС та член НАТО, завжди готова допомагати Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це 19 травня на брифінгу в Авдіївції заявила Спікер Сейму Латвійської Республіки Інара Мурнієце, яка вже не перший раз відвідує Донеччину.

«Я дуже пишаюся двома країнами - Латвією та Україною - тим, як динамічно Україна розвивається з 2015 року. Між нашими країнами існує багато дуже добрих мостів, багато людей подорожують з однієї країни до іншої. Існує багато діяльності, що нас поєднує. І багато у чому Латвія, як країна ЄС та член НАТО, може допомогти Україні», - сказала Мурнієце.

Вона зазначила, що Збройні сили Латвії вже допомагають Україні і ще могли б допомагати латвійські міста-побратими.

«Могли б допомагати наші міста-побратими - надавати можливість українським солдатам, дітям відвідувати Латвію, щоб мати принаймні декілька днів відпочинку», - сказала спікер Сейму.

Читайте також: Разумков розповів про поїздку з латвійською колегою на Донеччину

Вона подякувала Голові Верховної Ради Дмитру Разумкову та українцям за теплий прийом і знову запевнила у підтримці.

«Я хочу подякувати панові Разумкову та всім українцям за те, що так тепло мене прийняли. Ми будемо всіляко підтримувати Україну і доносити те, що тут відбувається», - сказала Мурнієце.

Спікер Сейму також під час перебування в Авдіївці наголосила, що вражена тими умовами, в яких живуть люди на лінії розмежування. Вона підкреслила, що це справжні патріоти, які люблять Україну.

За її словами, у спілкуванні з населенням прифронтової території її запитували: коли можна сподіватись на мир, бо втомилися від війни, до якої неможливо звикнути.

"Відповідь одночасно дуже складна і дуже проста - ми маємо вірити і робити все можливе допоки ситуація не зміниться», - наголосила Мурнієце.

Як повідомлялося, Голова ВР Разумков разом зі Спікером Сейму ЛР Мурнієце 19 травня здійснюють робочу поїздку до Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-