Стефанішина - про членство в ЄС: Очікуємо на конректні політичні рішення до 2027 року

Стефанішина - про членство в ЄС: Очікуємо на конректні політичні рішення до 2027 року

Укрінформ
Україна очікує, що Європейський Союз у 2022 році розпочне перегляд політики сусідства і виробить новий формат співпраці з Україною, Молдовою та Грузією, який у 2027 році відкриє перспективу членства в ЄС.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр України з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, присвяченого Дню Європи в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Віцепрем’єрка нагадала, що до того, як було започатковано Східне партнерство, Європейська Рада у 2008 році ухвалила стратегію для України. За її словами, на даному етапі ми досягли чимало у використанні потенціалу існуючих форматів наших відносин з ЄС, але настав час вироблення нової стратегії ЄС щодо України.

Читайте також: Україна розраховує, що заява червневого саміту НАТО відкриє шлях до отримання ПДЧ

«Ми очікуємо, що у 2022 році Європейський Союз започаткує перегляд політики сусідства, який стосуватиметься всіх країн Східної Європи, що буде вироблено конкретний новий формат співпраці для Грузії, України, Молдови – країн, які прагнуть членства. І ми очікуємо, що до 2027 року, коли Литва перебере головування у Раді ЄС, можна буде вийти на конкретні політичні рішення», - сказала Стефанішина.

Вона відзначила, що Україна позитивно оцінює поточний стан відносин з ЄС, водночас політика сусідства наразі потребує перегляду.

Читайте також: Кулеба назвав перешкоди на шляху до надання Україні ПДЧ у НАТО

«Я знаю, що багато хто у європейських столицях готовий долучитися до цієї роботи, і Україна зможе отримати перспективу членства», - спрогнозувала віцепрем’єрка.

Як повідомляв Укрінформ, Президенти України і Польщі 4 травня підписали спільну двосторонню Декларацію про європейську перспективу України. Це другий подібний документ, укладений Україною з державою Євросоюзу. У березні цього року була підписана декларація з Литвою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-