Декларації про європерспективу дозволять заручитися підтримкою більшості держав ЄС - Мережко

Декларації про європерспективу дозволять заручитися підтримкою більшості держав ЄС - Мережко

Укрінформ
Євросоюз послідовно підтримує інтеграцію України в ЄС, яскравим свідченням чого є підписана сьогодні третя декларація, в якій держави Балтії підтверджують свою незмінну підтримку чіткого курсу України на приєднання до ЄС.

Як повідомляє Укрінформ, про це написав віцепрезидент Парламентської асамблеї Ради Європи, представник української делегації в ПАРЄ народний депутат Олександр Мережко у Фейсбуці.

"На мою думку, такі декларації є таким політичним інструментом, якій дозволить поступово заручитися підтримкою більшості держав-членів Європейського Союзу. Причому чим більше держав-членів ЄС підпишуть таку декларацію, тим більше шансів, що інші держави-члени також підтримають цю ініціативу і допомагатимуть Україні на шляху до членства в ЄС", - зазначив Мережко.

Читайте також: Україна отримує дедалі більшу підтримку від держав ЄС щодо євроінтеграційного курсу - ОП

Він також додав, що у згаданій Декларації наголошується на тому, що сторони вітають досягнення України в процесі імплементації Угоди про асоціацію України з ЄС, а також передбачають необхідність оновлення цієї Угоди.

"Інтеграція України в ЄС і НАТО є єдиним реальним шляхом, який дозволить забезпечити добробут і безпеку України в міжнародних відносинах", - додав Мережко.

Читайте також: Саміт Україна-ЄС можуть перенести на осінь – Жовква

Як повідомляв Укрінформ, у суботу Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Луганщину провів відеоконференцію з Президентом Латвійської Республіки Егілсом Левітсом. За результатами розмови глави держав підписали спільну Декларацію про європейську перспективу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-