США й Німеччина погодились на важливості підтримки України – Держдеп

США й Німеччина погодились на важливості підтримки України – Держдеп

Укрінформ
Глави зовнішньополітичних відомств США й Німеччини обговорили спільні позиції щодо необхідності підтримки України в умовах російської агресії та посилення трансатлантичної взаємодії на тлі нинішніх викликів безпеці.  

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США за результатами зустрічі двох лідерів у Великій Британії, передає Укрінформ.

«Держсекретар США Ентоні Блінкен зустрівся сьогодні з главою МЗС Німеччини Гайко Маасом на полях міністерської зустрічі G7 у Лондоні, щоби підкреслити важливість відносин між США й Німеччиною, а також підсилити наше прагнення співпрацювати щодо спільних пріоритетів та викликів», - зазначається в повідомленні.

При цьому зауважується, що німецький міністр Маас «наголосив на важливості координації порядку денного НАТО до 2030 року, виведення військ з Афганістану та підтримки України в умовах російської агресії».

Читайте також: Путін розглядає Україну як частину імперії – американський політолог

Блінкен, зі свого боку, висловив «рішучий спротив адміністрації (Байдена – ред.)» будівництву трубопроводу Nord Stream 2.

«Держсекретар і міністр закордонних справ підкреслили, що трансатлантична співпраця є надзвичайно важливою в умовах дестабілізуючої діяльності Росії, Китаю та Ірану», - підкреслюється в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Ентоні Блінкен цього тижня розпочав візит до Великої Британії для участі в саміті G7, де у нього також заплановані двосторонні переговори з лідерами інших держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-