Блінкен і Боррель на переговорах у Лондоні порушили тему України

Блінкен і Боррель на переговорах у Лондоні порушили тему України

Укрінформ
Високий Представник ЄС Жозеп Боррель і держсекретар США Ентоні Блінкен у рамках зустрічі міністрів закордонних справ «Великої сімки» у Лондоні провели двосторонні переговори.

У ході переговорів серед інших найважливіших міжнародних проблем порушували тему безпеки та концентрації російських військ поблизу кордонів України та в окупованому Криму. Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена у вівторок на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Високий представник ЄС-віцепрезидент Єврокомісії Боррель і держсекретар Блінкен розглянули останній розвиток у переговорах навколо Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) – ядерної угоди з Іраном, - з огляду на можливе повернення США до СВПД та забезпечення його повної та ефективної імплементації. Вони також обговорили відносини з Росією у світлі нещодавнього військового нарощування Росії у незаконно анексованому Криму та на кордонах з Україною», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: США стежать за діями Росії, і в разі агресії готові діяти у відповідь – Блінкен

Як зазначається, ці, та інші невідкладні виклики в сфері закордонних справ і безпеки, які Жозеп Боррель та Ентоні Блінкен обговорили на двосторонньому рівні, були також предметом для дискусії серед міністрів закордонних справ G7 під час їх дводенної зустрічі в Лондоні. Серед інших тем цього ряду – стан здоров’я Олексія Навального, дії Росії проти країн-членів ЄС та санкції проти громадян Євросоюзу.

Керівники дипломатичних служб ЄС і США також обговорили ситуацію в Афганістані з огляду на нещодавні політичні рішення США (щодо виведення військ – ред.), а також відносини з Китаєм. Високий представник ЄС висловив тривогу у зв’язку із дестабілізацією в Колумбії та наголосив на необхідності досягнення мирної угоди.

Читайте також: Боррель порадив Євросоюзу готуватися до «важкого» періоду у відносинах з Росією

Як йдеться у повідомленні, наступний саміт ЄС-США, який має відбутися у червні, надасть подальший імпульс для двосторонніх відносин.

Як повідомлялося, в Лондоні на початку поточного тижня відбулася зустріч міністрів закордонних справ G7, які розглянули найважливіші питання міжнародної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-