Україна готова поділитися зі США досвідом протистояння російським кібератакам – Маркарова

Україна готова поділитися зі США досвідом протистояння російським кібератакам – Маркарова

Укрінформ
Україна має багатий досвід протистояння російській кампанії дезінформації, а також кібератакам, і могла би поділитися ним зі Сполученими Штатами, а також з іншими країнами Заходу, щоби посилити ефективність спільної протидії цьому виклику.

Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова під час вебінару, організованого Українсько-Американською Діловою радою, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У цьому питанні ми в Україні маємо багато чим поділитися. Ми мали справу з великою кількістю кібератак (з боку Росії – ред.) перед тим, як вони були виявлені тут, у Сполучених Штатах, і ми знаємо, що робити в (таких випадках – ред.)», - зауважила Маркарова.

Вона також зазначила, що Україна застосувала певні заходи для захисту і готова робити це разом зі США, а також іншими країнами Заходу.

«Ми можемо разом скласти план, яким чином підвищити ефективність та дієвість у скоординованому реагуванні на цей виклик»,- підкреслила посол.

Окрім того, за її словами, українська сторона готова розвивати діалог зі США у багатьох інших сферах, у тому числі щодо інновацій та кліматичних змін.

Читайте також: Штати продовжать підтримувати Україну у боротьбі з агресією РФ - сенатор Роб Портман

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський призначив Оксану Маркарову послом України в США 25 лютого цього року. 20 квітня вона прибула до Вашингтона для виконання обов’язків на цій посаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-