Санкції проти «телеканалів Медведчука» стали однією з причин ескалації на сході України - Потураєв

Санкції проти «телеканалів Медведчука» стали однією з причин ескалації на сході України - Потураєв

Укрінформ
Санкції Ради національної безпеки та оборони проти телеканалів, пов’язаних з одним із лідером ОПЗЖ Віктором Медведчуком, є однією з причин ескалації збройного конфлікту на сході України.

Таку думку висловив голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, народний депутат від “Слуги народу” Микита Потураєв в інтерв’ю Укрінформу.

"Санкції точно стали однією з тих причин, через які зараз відбувається ескалація на сході України. Усе має ціну. Коли Президент України пішов на такі жорсткі дії, було зрозуміло, що відповідь з боку Росії однозначно буде. Вона прийшла у вигляді понад сотні тисяч російських військ на наших кордонах", – сказав Потураєв.

Водночас голова комітету висловив переконання в тому, що медійний ландшафт України змінився на краще. За його словами, припинення мовлення трьох телеканалів "холдингу Медведчука" є позитивним сигналом для українського журналістського середовища.

Читайте також: Суд відхилив ще один позов про скасування санкцій щодо «телеканалів Медведчука»

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснювали нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, сході і на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, збільшилася кількість випадків порушення перемир'я на сході України з боку збройних формувань РФ.

Читайте також: Потураєв виступає за блокування піратських інтернет-платформ в Україні

10 квітня міністр оборони України Андрій Таран заявив, що справжніми цілями нарощування Росією військової присутності поблизу кордонів України можуть бути посилення тиску на Україну з метою примусу до поступок у переговорному процесі і демонстрація готовності до застосування збройної сили.

Читайте також: Столтенберг відреагував на заяву РФ про відведення військ від кордонів України

22 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що з 23 квітня почнеться відведення військ від українського кордону.

Президент Володимир Зеленський 2 лютого ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти телеканалів NewsOne (ТОВ “Новини 24 години”), ZIK та «112 Україна», а також їхнього власника - народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції, серед іншого, передбачають анулювання ліцензії цих проросійських телеканалів. Мовлення NewsOne, ZIK та «112 Україна» припинено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-