Столтенберг відреагував на заяву РФ про відведення військ від кордонів України

Столтенберг відреагував на заяву РФ про відведення військ від кордонів України

Укрінформ
Північноатлантичний Альянс вітає факт зниження напруги на кордонах з Україною, яка відбулася останнім часом, але продовжує вимагати від Росії зупинити військове нарощування та долучитися до політичного процесу з вирішення конфлікту.

Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками переговорів з прем’єр-міністром Словаччини Едуардом Хегером заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В тому, що стосується України, – ми бачили, що відбулося певне зниження напруги, і ми це вітаємо. Водночас, ми проводимо дуже уважний моніторинг ситуації і розвитку подій. Ми очікуємо, що Росія завершить всі військові нарощування в Україні та навколо неї. Ми також очікуємо, що Росія долучиться, за доброї волі, до політичного процесу, тому що лише через переговори та через політичний процес ми можемо знайти політичне довготривале рішення», - сказав керівник Альянсу.

Читайте також: У Пентагоні кажуть, що зарано оцінювати заяви РФ про відведення військ від України

«Я говорив із Президентом Зеленським нещодавно. Ми також мали (візит - ред.) міністра закордонних справ Кулеби, який був у НАТО та проінформував Північноатлантичну Раду. Союзники по НАТО підтвердили потужну політичну підтримку і практичну підтримку Україні. Вони будуть продовжувати допомагати Україні в імплементації реформ, у модернізації інституцій з безпеки й оборони. Союзники по НАТО також надають всю (необхідну – ред.) практичну підтримку та тренування для України», - додав генсек НАТО.

Читайте також: Кравчук про відведення військ РФ: Ми не повинні заспокоюватися

Він зауважив, що союзники по Альянсу дуже занепокоєні тим, що відбувалося навколо України протягом кількох минулих тижнів. Ці події, за його словами, відображають агресивний курс Росії, який спостерігається вже багато років. Росія продовжує виявляти неповагу до територіальної цілісності України та порушувати її суверенітет, намагається обмежити доступ до частини Чорного Моря та Керченської протоки.

За словами Столтенберга, НАТО зберігає потужну солідарність з Україною. Союзники глибоко занепокоєні російськими дестабілізуючими діями як в Україні, так і в усьому Євроатлантичному просторі, включаючи територію країн НАТО.

Читайте також: Зеленський прокоментував заяву Шойгу про відведення російських військ

«Ми стоїмо у повній солідарності з Чеською Республікою після фатального вибуху на сховищі боєприпасів», - додав керівник Альянсу.

Як повідомлялося, Росія оголосила про відведення своїх військ від кордонів України під приводом «успішного завершення навчань», але водночас залишає власну військову присутність та технічні засоби навколо кордонів України та на тимчасово окупованих територіях Донбасу і Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-