Кандидатка в канцлери ФРН від Зелених: Найголовніше - посилити тиск на Росію

Кандидатка в канцлери ФРН від Зелених: Найголовніше - посилити тиск на Росію

Укрінформ
Кандидатка в канцлери Німеччини від партії Зелених Анналена Бербок вважає за доцільне посилення санкційного тиску на РФ, аби забезпечити дотримання Мінських угод.

Про це Бербок заявила в інтерв’ю газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung, передає Укрінформ.

«Поводження з авторитарними режимами є для мене ключовим питанням у майбутньому федеральному уряді - задля нашої безпеки та наших цінностей. Зараз ми перебуваємо якраз у стадії змагання між системами: авторитарні сили проти ліберальних демократій», - заявила Бербок.

Зокрема, санкції проти Росії вона назвала суворими заходами, які, втім «постійно наражаються на перешкоди, бо німецький уряд міцно тримається за найважливіший престижний проєкт Кремля - ​​газопровід «Північний потік 2». Бербок, за її словами, давно б відмовилася від політичної підтримки цього проєкту.

Читайте також: Німецькі Зелені визначилися з «К-кандидатурою»

Окрім того, вона визнала, що загроза для України з боку Росії залишається великою. Водночас, на думку політика, виходу з ескалації сприятиме не допомога Києву зброєю чи надання перспектив членства в НАТО, а реалізація Мінських угод та посилення ролі місії спостерігачів ОБСЄ. 

«Найголовніше зараз - посилити тиск на Росію, щоб забезпечити дотримання Мінських угод. Пріоритетом є стабілізація. Доти кроки до членства в НАТО є нереальними. І хоч би як було важко з огляду на російські дії, ми не повинні припиняти всі переговори з Москвою», - вважає Бербок.

За її словами, меседж Москві має бути таким: суверенні держави самі вирішують питання про свій шлях розвитку, включаючи перспективу членства в ЄС та НАТО.

Читайте також: Хто прийде замість Меркель?

Своєю чергою посол України в ФРН Андрій Мельник, коментуючи це інтерв'ю, написав у Твіттері: «На жаль, маємо відмову як по наданню Києву оборонної зброї, так і по НАТО. Це розчаровує. Тож час відкинути ілюзії про зміну політики Берліна після виборів і покладатися лише на власні сили».

Як повідомлялось, минулого понеділка Анналену Бербок висунули кандидатом на посаду канцлера від партії Союз 90/Зелені - вперше за 40-річну історію цієї політсили.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-