Пентагон вважає завчасним говорити про відведення російських військ

Пентагон вважає завчасним говорити про відведення російських військ

Укрінформ
Сполучені Штати вважають, що на нинішньому етапі завчасно оцінювати заяви російської сторони про завершення навчань та відведення військ від України.

Про це заявив напередодні під час брифінгу в Міністерстві оборони США речник Пентагону Джон Кірбі, передає Укрінформ.

«Ми бачили коментарі російської сторони про те, як вони завершують навчання та збираються передислокуватися. Поки що дуже рано говорити з будь-якою конкретикою прямо зараз, у п’ятницю вдень, наскільки ми можемо це приймати за чисту монету», - зазначив представник американського оборонного відомства.

Читайте також: Посол Мельник закликав Берлін моніторити відведення військ РФ від кордонів України

Він також повідомив, що в США спостерігають за процесом «дуже-дуже ретельно». Представник Пентагону вкотре підкреслив, що Сполучені Штати надалі «закликають Росію припинити провокації, поважати територіальну цілісність України та не робити дій, які лише дестабілізують ситуацію вздовж кордону з Україною і в окупованому Криму».

Читайте також: У Байдена заявляють, що санкції США знизили напругу між Україною та РФ

Як повідомляв Укрінформ, на початку тижня міністр оборони РФ Шойгу доручив Генеральному штабу РФ і командувачам військами з 23 квітня почати повернення до місць постійної дислокації війська, перекинуті останнім часом до кордонів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-