Міністри оборони України та Швеції обговорили ситуацію навколо українського кордону

Міністри оборони України та Швеції обговорили ситуацію навколо українського кордону

Укрінформ
Стокгольм демонструє підтримку України в умовах загострення військово-стратегічної обстановки на східних та південних кордонах через агресивну політику РФ.

Про це заявив міністр оборони України Андрій Таран у контексті телефонної розмови з міністром оборони Королівства Швеція Петером Хултквістом, що відбулася з ініціативи шведської сторони, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МОУ.

«Цей дзвінок є демонстрацією підтримки Стокгольмом України в умовах загострення військово-стратегічної обстановки на наших східних та південних кордонах через агресивну політику РФ. З огляду на головування Швеції в ОБСЄ цього року ми відзначаємо важливість продовження політико-дипломатичної підтримки України, яка дотримується позиції щодо мирного врегулювання конфлікту», - заявив Таран.

Він детально поінформував шведського колегу про безпекову ситуацію навколо державного кордону України та на тимчасово окупованих територіях, а також виклав бачення можливих варіантів її подальшої ескалації.

Читайте також: Росія має утримуватися від агресії та ескалації проти України – Держдеп США

Своєю чергою Хултквіст підтвердив наміри Швеції продовжувати надавати всебічну підтримку Україні та сприяти врегулюванню конфлікту політико-дипломатичним шляхом.

Сторони домовилися продовжити спільну роботу з розвитку двостороннього військово-політичного діалогу.

Міністр оборони України підтвердив запрошення шведському колезі взяти участь в урочистостях з нагоди святкування 30-ї річниці Дня Незалежності України.

Читайте також: Військова загроза для України зменшується, але Росії довіряти не можна - Кравчук

Як повідомлялося, 22 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що доручає Генеральному штабу РФ і командувачам військ повернути в місця постійної дислокації війська, перекинуті останнім часом до кордонів України.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 23 квітня заявив, що Україна вважає заяву міністра оборони РФ Сергія Шойгу щодо початку відведення російських військ від українських кордонів позитивною подією, однак очікує на подальші конструктивні дії, підтверджені розвідками України і НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-