Засідання ТКГ треба проводити у нейтральній країні – Кравчук

Засідання ТКГ треба проводити у нейтральній країні – Кравчук

Укрінформ
Голова Української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук вважає, що засідання ТКГ треба проводити у нейтральній країні, однак офіційна позиція має бути озвучена на рівні держави.

Про це Кравчук сказав ефірі «4 каналу», повідомляє Укрінформ.

«...Ми не можемо вести перемовини в країні, яка є фактично підпорядкованою політичною структурою Російській Федерації», - сказав Кравчук.

Стосовно конкретних планів щодо перенесення майданчика для перемовин Кравчук зазначив, що Україна оголосить свою офіційну позицію на рівні держави, бо це «не рівень керівника делегації, треба брати вище».

Читайте також: Зеленський ніколи не поїде на переговори з Путіним у Москву - Кравчук

Водночас він спрогнозував, що Україна почує пропозиції від багатьох країн.

«Я не думаю, що Польща, скажімо, відмовиться стати майданчиком для таких перемовин, або будь-яка інша країна – чи то Фінляндія, чи то Швейцарія, чи інші країні, не підлеглі і не залежні ні від Росії, ні від України, ні від інших держав, які сьогодні пов’язані з інтересами Росії», - зазначив глава Української делегації в ТКГ.

Читайте також: Військова загроза для України зменшується, але Росії довіряти не можна - Кравчук

Коментуючи висловлювання Олександра Лукашенка щодо наміру України перенести майданчик для ТКГ з Мінська, Кравчук зауважив, що «він цікава людина – сьогодні може сказати одне, завтра інше, а післязавтра ще інше».

На думку першого президента України, Лукашенко не усвідомлює, що на Сході України іде війна Росії проти України і що Путін хоче зробити Білорусь якоюсь частиною Росії, інакше «він би ніколи такого не говорив».

«Це ж нормальні міжнародні відносини, коли повинна бути нейтральна територія, де ведуться перемовини про мир між агресором і Україною», - підсумував Кравчук.

Читайте також: У Євросоюзі розчаровані позицією Росії на переговорах з Україною

Як повідомлялося, Олександр Лукашенко на зустрічі з народним депутатом Євгенієм Шевченком («Слуга народу») у Мінську назвав «політичною вакханалією» бажання України перенести майданчик для засідання ТКГ з Мінська, а також сказав, що підтримує позицію Росії у питанні виконання Мінських угод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-