Військова загроза для України зменшується, але Росії довіряти не можна - Кравчук

Військова загроза для України зменшується, але Росії довіряти не можна - Кравчук

Укрінформ
Голова Української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що після початку відведення російських військ Україна буде у більшій безпеці, ніж до того, але застерігає, що Росії «ніколи не можна довіряти».

Таку думку Кравчук висловив у ефірі «4 каналу», повідомляє Укрінформ.

«Я маю великий досвід спілкування з Росією, з російськими керівниками… і можу вам сказати наступне: ніколи не можна довіряти Росії. Росію потрібно слухати, аналізувати і знати, що вона не є країною, яка дотримується норм міжнародного права», - сказав Кравчук.

Він зазначив, що «Росія робить вигляд, а для нас і це важливо», що її війська виконали свої завдання і продемонстрували готовність захистити Росію.

Читайте також: Зеленський ніколи не поїде на переговори з Путіним у Москву - Кравчук

«Від кого вона захищається, я не знаю, але нехай вона думає так, як хоче. Нам головне знати, що сьогодні Росія прийняла рішення відвести свої війська, і це добрий знак до того, що ескалація поступово знижується і що Україна сьогодні стає у більшій безпеці, ніж вона була вчора», - вважає голова Української делегації в ТКГ.

Як повідомляв Укрінформ, 22 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що доручає Генеральному штабу РФ і командувачам військ повернути в місця постійної дислокації війська, перекинуті останнім часом до кордонів України.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 23 квітня заявив, що Україна вважає заяву міністра оборони РФ Сергія Шойгу щодо початку відведення російських військ від українських кордонів позитивною подією, однак очікує на подальші конструктивні дії, підтверджені розвідками України і і НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-