Зеленський ніколи не поїде на переговори з Путіним у Москву - Кравчук

Зеленський ніколи не поїде на переговори з Путіним у Москву - Кравчук

Укрінформ
Голова Української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що Президент України Володимир Зеленський може зустрітися для переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним у нейтральній країні, але в жодному разі не в Москві.

Про це Кравчук сказав ефірі «4 каналу», повідомляє Укрінформ.

«Путін сказав, що запрошує Зеленського відвідати Москву і провести перемовини… Я хочу сказати, що ніколи Президент України не поїде в Москву домовлятися щодо війни на Донбасі. Якщо у Путіна виникає ідея переговорів в глобальному масштабі відносин між Україною і Росією, то це може бути тільки нейтральна країна, скажімо Фінляндія або Швейцарія, але ні в якому разі це не може (бути) Росія - агресор і окупант регіонів України і Криму», - наголосив Кравчук.

Читайте також: Реакція Президента України на останні заяви Путіна обов’язково буде - Мендель

За його словами, якби Путін керувався «не великодержавним шовінізмом», а демократичними нормами, йому б це «на думку не спало».

Коментуючи озвучену Зеленським пропозицію до Путіна зустрітися «в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна», перший президент України зауважив, що, на відміну від глави Української держави, який багато разів бував у зоні збройного конфлікту, Путін ніколи на війні не був.

«Путін сидить десь там у себе, кажуть, в катакомбах, тому чому б не приїхати і не подивитися, до чого призвела агресія Росії і які наслідки вона залишила на Донбасі – смерть людей, руйнування, півтора мільйона людей залишили Донецьку і Луганську області… Який же це, в біса, захист "русского мира", як вони кажуть?» - зауважив голова Української делегації в ТКГ.

Як повідомляв Укрінформ, 20 квітня Президент України Володимир Зеленський звернувся до Путіна, запропонувавши йому зустрітися «в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна».

У четвер, 22 квітня, Путін заявив, що готовий у Москві зустрітися з Зеленським, але питання припинення війни на сході України обговорюватиме лише після переговорів української влади з «керівниками "ДНР" і "ЛНР"».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-