Підтримка на тлі агресії РФ: Арахамія вважає новий законопроєкт США потужним сигналом для України

Підтримка на тлі агресії РФ: Арахамія вважає новий законопроєкт США потужним сигналом для України

Укрінформ
Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія подякував Комітету з питань міжнародних відносин Сенату США за підтримку законопроєкту S.814 «Акт про партнерство з Україною в галузі безпеки – 2021», який передбачає посилення підтримки України у збройному конфлікті з Росією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба "Слуги народу".

"Ми вдячні голові комітету Роберту Менендесу, члену комітету Джеймсу Рішу та іншим членам комітету за підтримку України в її боротьбі за свободу в умовах російської агресії. Коли російські війська стягуються до наших кордонів, рішення Сенату є потужним сигналом безсумнівної підтримки з боку США", – сказав Арахамія.

У пресслужбі нагадали, що голова фракції провів низку онлайн-зустрічей із членами Конгресу США. Зокрема, обговорив політичну та військову співпрацю України та США з конгресменом від Демократичної партії Адамом Смітом, який очолює комітет Палати представників США зі збройних сил. Також у розмові з представниками Демократичної партії Девідом Прайсом і Стівом Коеном тапредставником Республіканської партії Дагом Ламборном сторони обмінялися позиціями щодо посилення санкцій проти Росії.

Читайте також: Комітет Сенату США ухвалив законопроєкт про посилення підтримки України на тлі агресії РФ

Крім того, під час спілкування з членом групи дружби з Україною та комітету з питань асигнувань Конгресу США Метом Картрайтом Арахамія акцентував увагу на загрозах через розповсюдження COVID-19 в наших державах.

Як повідомляв Укрінформ, Комітет із питань міжнародних відносин Сенату США 21 квітня ухвалив із правками текст законопроєкту S.814 «Акт про партнерство з Україною в галузі безпеки – 2021», який визначає стратегію США щодо підтримки України та наголошує на необхідності для держсекретаря запровадити до 30 вересня Робочу групу США-Європа по Україні. Законопроєкт містить вимогу до президента США призначити спеціального посланника в питаннях України.

Проєкт закону також передбачає виділення Україні військової допомоги в розмірі 300 млн дол. щорічно до 2026 р. і сприяння США для надання Україні оборонної допомоги з боку третіх країн. Окрім того, йдеться про виділення 4 млн дол. щороку до 2026 р. на підготовку українських офіцерів у межах Міжнародної програми військової освіти та підготовки (IMET).

Читайте також: Кулеба привітав схвалення Штатами законопроєкту про безпекове партнерство з Україною

Законопроєкт S.814 був внесений на розгляд Сенату США двопартійною групою законодавців 17 березня. Автором законопроєкту виступив республіканець Джеймс Ріш. Співавторами - його однопартійці Роб Портман, Джон Барассо, а також представники Демократичної партії Роберт Менендес, Кріс Мерфі й Джин Шахін.

Для затвердження документа в Конгресі США його мають ухвалити і Сенат, і Палата представників, після чого він подається на підпис президентові.

Фото: пресслужба "Слуги народу"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-