Мезенцева: Заяви Росії про можливий вихід із ПАРЄ - шантаж і блеф

Мезенцева: Заяви Росії про можливий вихід із ПАРЄ - шантаж і блеф

Укрінформ
Регулярні заяви Росії про можливий вихід зі складу Парламентської асамблеї Ради Європи — "це шантаж і блеф".

Про це у програмі "На самом деле: мир" на телеканалі "Дом" заявила очільниця української парламентської делегації в ПАРЄ Марія Мезенцева, передає Укрінформ.

"Це черговий шантаж і блеф. Немає ніяких намірів виходити з ПАРЄ... Для них все-таки важливий цей міжнародний майданчик, про що сказали 20 квітня делегати Росії. Тому я не вірю в ці заяви (про вихід з ПАРЄ — ред.). Вони самі собі суперечать", — сказала Мезенцева.

Читайте також: Мезенцева розповіла про роботу української делегації в ПАРЄ

Вона нагадала, що "єдина делегація ПАРЄ, повноваження якої були поставлені під сумнів в січні поточного року, — це була Росія".

"Це підтримали делегати інших країн. І народився документ, на семи сторінках якого ми бачимо відсилання до попередніх резолюцій, які стосуються безпосередньо України, порушення всіх прав і не тільки. Також згаданий кейс Навального, порушення прав людини на Донбасі та в окупованому Криму. Ми маємо документ, але прогресу з січня ми не бачимо", — продовжила очільниця української делегації в ПАРЄ.

Вона зазначила, що в межах Асамблеї передбачений механізм оскарження повноважень делегації тих чи інших країн. І Україна має можливість скористатися ним стосовно російської делегації.

Читайте також: Рада Європи повинна виключати країни, які не виконують рішення ЄСПЛ – Мережко

"Чи скористаємося ми своїм легальним інструментом щодо оскарження повноважень делегації — будемо дивитися. Але поки що за результатами перебування тут, в Страсбурзі, я бачу для української делегації тільки плюси ", — додала Мезенцева.

Як повідомлялося, 19-22 квітня в Страсбурзі (Франція) проходить весняна сесія ПАРЄ. Українська делегація присутня очно, російська — бере участь дистанційно. На сесії ПАРЄ представлені 47 країн, і питанню України приділяється увага. У свою чергу українська делегація вносить свої поправки до резолюцій ПАРЄ, а також збирає підписи під заявою про провокації Росії, яку підтримали вже 9 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-