Україна хоче зафіксувати свої євроатлантичні прагнення в документах саміту НАТО – Таран

Україна хоче зафіксувати свої євроатлантичні прагнення в документах саміту НАТО – Таран

Укрінформ
На майбутньому саміті НАТО, який відбудеться 14 червня, України планує вкотре заявити про серйозність євроатлантичних намірів та очікує, що ця позиція буде відображена у документах.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр оборони України Андрій Таран, повідомляє пресслужба оборонного відомства.

«Оскільки на наступному саміті НАТО, дату проведення якого оголошено сьогодні, лідери держав-членів Альянсу фактично спланують майбутнє організації на наступні 10 років, ми хотіли б вкотре чітко артикулювати серйозність наших євроатлантичних намірів. Розраховуємо, що ця позиція України буде відображена у документах, які розглядатимуться у Брюсселі 14 червня», — заявив міністр оборони.

Таран також зазначив, що потужним сигналом у рішеннях саміту НАТО 14 червня для світової та європейської безпеки могла б стати демонстрація відданості рішенням Бухарестського саміту 2008-го року, що декларує безумовну перспективу членства для України та Грузії.

Читайте також: У Дуди кажуть, що Росія намагається зірвати надання Україні ПДЧ

Раніше Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що наступний саміт лідерів країн НАТО відбудеться 14 червня 2021 року в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі. За його словами, під час зустрічі планується розглянути «рішення щодо предметного і перспективного порядку денного НАТО на період до 2030 року, щоб протистояти викликам сьогодення і завтрашнього дня».

За словами Столтенберга, остання ескалація російської військової присутності вздовж кордонів України не залишає жодних сумнівів, яка країна сьогодні становить найбільшу військову загрозу в євроатлантичному просторі. Сьогодні у Брюсселі це чітко усвідомлюють, оскільки Генеральний секретар НАТО недвозначно назвав «агресивні дії Росії» серед викликів сьогоднішнього та завтрашнього дня.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський на пресконференції за результатами робочого візиту до Парижа 16 квітня заявив, що Україна на наступному саміті НАТО в червні очікує на готовність країн-членів підтримки у питанні надання Україні Плану дій щодо членства в Альянсі.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-