Резніков: Ідея Росії – це федералізація України

Резніков: Ідея Росії – це федералізація України

Укрінформ
Віцепрем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков вважає, що ідея Росії - це федералізація України, створення неспокійної зони, унеможливлення вступу України до НАТО та ЄС.

Про це він сказав в інтерв'ю Українській правді, передає Укрінформ.

«Ідея Росії – це федералізація України, як я сприймаю, створення у нас неспокійної зони, унеможливлення входу України до НАТО, унеможливлення входження України до ЄС, залишення нас, в їх розумінні, як сателіта РФ», - зазначив Резніков.

Читайте також: Резніков закликає ЄС посилити санкції проти Росії, щоб діяти на випередження

Водночас, на його думку, нинішня демонстрація Росією своєї нібито військової переваги – «це щось нове». Міністр вважає, що це викликано падінням у РФ рейтингів президента Володимира Путіна. «У свій час Крим, як акція, дав свої рейтинги президенту Росії, і воно спрацювало. Але той ефект уже почав танути. Сьогодні відбуваються зрозумілі процеси в Російській Федерації, починаючи від збудження на вулицях Хабаровська, історія з Навальним, майбутні вибори в Держдуму восени», - сказав Резніков.

«На мій погляд, це як у класичному фільмі "Хвіст, який крутить собакою" – війна як засіб підвищення рейтингів. Тому демонстрація того, що вони потужні і сильні, мені здається, є відволіканням від внутрішнього порядку денного», - зауважив віцепрем'єр.

Читайте також: Денісова сказала, скільки осіб в ОРДЛО вже з російськими паспортами

Як повідомлялося, протягом останніх тижнів рівень воєнної загрози з боку Росії постійно зростає. Це пов'язано з суттєвим нарощуванням російських військ на кордоні з Україною, яке останнього разу спостерігалося сім років тому, коли розпочалася безпосередня агресія РФ. В Головному управлінні розвідки Міноборони заявили, що перекидання і накопичення російських військових біля кордонів триватиме, ймовірно, до кінця квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-