Посол Грузії після майже річної перерви повернувся в Україну

Посол Грузії після майже річної перерви повернувся в Україну

Укрінформ
Посол Грузії Теймураз Шарашенідзе повернувся в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

“Після тривалої перерви до Києва повернувся посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе. Це стало результатом домовленостей, досягнутих під час телефонної розмови Президента України Володимира Зеленського з Президентом Грузії Саломе Зурабішвілі 15 квітня 2021 року”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у четвер, 22 квітня, відбулася зустріч заступника глави МЗС Василя Боднара з послом Грузії, під час якої сторони підкреслили прагнення активізувати розвиток українсько-грузинських відносин, взаємодію у двосторонньому і багатосторонньому вимірах з метою зміцнення безпеки в регіоні.

Читайте також: Грузія працює над поверненням посла до Києва

Боднар детально поінформував про зростаюче загострення безпекової ситуації на сході Української держави, а також в Азово-Чорноморському регіоні, що пов’язано з провокативними і дестабілізуючими діями Росії. Він привернув увагу до небажання РФ дотримуватися режиму припинення вогню, активного стягування військ до українсько-російського кордону та в тимчасово окупованому Криму.

Шарашенідзе висловив солідарність з Україною, підтвердив незмінність підтримки Грузією суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

Сторони обговорили графік контактів на найвищому і високому рівнях цьогоріч.

Як повідомляв Укрінформ, 9 квітня Президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила про необхідність повернення до Києва посла Грузії в Україні, який був відкликаний для консультацій 8 травня минулого року після призначення експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі головою виконкому Національної ради реформ України.

Тбіліський міський суд у січні 2018 року визнав Саакашвілі винним у зловживанні службовими повноваженнями і засудив експрезидента до позбавлення волі строком на 3 роки. Верховний суд Грузії залишив цей вирок чинним.

Фото mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-