Польща є двигуном в ЄС відносно політики санкцій проти Росії - Дещиця

Польща є двигуном в ЄС відносно політики санкцій проти Росії - Дещиця

Укрінформ
Польща виступає не лише за збереження, але і можливе посилення санкцій проти Росії, якщо та й надалі загострюватиме ситуацію на сході України.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив посол України в Польщі Андрій Дещиця.

“Польські політики на рівні європейських та євроатлантичних структур готові піднімати питання щодо надання підтримки Україні та прийняття конкретних рішень по запровадженню секторальних санкцій проти Росії у разі ескалації Москвою ситуації на кордоні. Польща виступає двигуном політики санкцій проти Москви, якщо ситуація цього вимагатиме”, - підкреслив Дещиця.

Читайте також: Польща підтримає дії, які не дозволять Росії нарощувати ескалацію - Бюро нацбезпеки

За його словами, Польща приділяє багато уваги ситуації на сході Україні на всіх рівнях - канцелярії президента РП, МЗС, Сейму та Сенату Польщі.

Посол зауважив, що як тільки відбулося загострення ситуації, то глава МЗС Польщі Збігнєв Рау прийняв рішення здійснити візит в Україну. На місці він продемонстрував підтримку Києву й отримав інформацію, що склалася, безпосередньо від міністра та українських представників у контактній групі.

Він звернув увагу, що в середу під час обговорення в польському Сенаті безпекової ситуації на південному сході України польські сенатори закликали до підняття питання про надання Україні плану дій щодо членства в НАТО.

Читайте також: Польща відзначає дедалі більшу активність спецслужб РФ на своїй території

Дещиця звернув увагу, що зараз в Україні з кількаденним візитом перебуває віцемаршалок Сейму Малгожата Госєвська. Вона разом з литовським, а також українським колегами - першим заступником Голови Верховної Ради Русланом Стефанчуком та заступником голови Сейму Литви Паулісом Саударгасом - в рамках проєкту Люблінського трикутника перебувають на південному сході України, аби продемонструвати підтримку Києву.

Як відомо, в середу комісія у закордонних справах і ЄС Сенату Польщі у середу ухвалила резолюцію, в якій засудила агресивні дії Росії поблизу кордону з Україною і висловила підтримку Києву.

Читайте також: Польща підтримує рішення Чехії видворити 18 російських дипломатів

Як повідомлялося, Російська Федерація останнім часом нарощує війська поблизу державного кордону України на півночі, сході та півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-