Зеленський обговорив із Генсекретарем ООН розробку глобального плану вакцинації

Зеленський обговорив із Генсекретарем ООН розробку глобального плану вакцинації

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем обмінявся думками щодо ініціативи Гутерріша з розробки під егідою Групи двадцяти глобального плану вакцинації проти COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Глави держави.

«Всеохопна вакцинація – єдиний вихід. На жаль, доступ до безпечних і ефективних вакцин досі нерівний. Однак хочу відзначити й подякувати за ваше лідерство у подоланні викликів та в координації глобальних дій під час пандемії коронавірусу», – сказав Президент.

Окрему увагу під час розмови було приділено безпековій ситуації на сході України з огляду на збільшення військової присутності РФ уздовж українського кордону та на тимчасово окупованих територіях. Зеленський подякував Генсекретарю ООН за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та її мирних зусиль.

Читайте також: Генсек ООН вакцинувався проти COVID-19

«Хочу ще раз висловити підтримку вашому торішньому заклику про припинення вогню на період пандемії COVID-19», – зазначив Глава держави.

Зеленський наголосив, що Україна однією з перших підтримала цей заклик та робила все можливе для його втілення, починаючи з липня 2020 року. Також Президент поінформував Генерального секретаря про створення в Україні Центру протидії дезінформації, що має стати міжнародним хабом боротьби з деструктивним інформаційним впливом.

Глава держави наголосив, що ініціатива Кримської платформи, яку Україна офіційно розпочне проведенням саміту в серпні, поверне питання Криму на міжнародний порядок денний, запустить процес деокупації півострова та стане практичним механізмом для захисту прав людини в Криму вже тепер.

Президент також відзначив важливу практичну роль у відстеженні ситуації в Криму та на інших тимчасово окупованих територіях України, яку відіграє Моніторингова місія ООН з прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-