Німеччина про видачу паспортів Росії в ОРДЛО: українське право має діяти на всій території країни

Німеччина про видачу паспортів Росії в ОРДЛО: українське право має діяти на всій території країни

Укрінформ
Німеччина засуджує видачу російських документів жителям ОРДЛО.

Таку позицію німецької влади нагадала на брифінгу в Берліні в середу речниця МЗС ФРН Марія Адебар, передає кореспондент Укрінформу.

«Берлін засуджує видачу паспортів жителям окремих регіонів Донецької і Луганської областей України, оскільки це суперечить духу та цілям Мінських угод і є порушенням суверенітету України», - заявила Адебар.

Дипломатка при цьому відмовилася «спекулювати» щодо зв’язку зі скупченням російських військ на кордонах з Україною та погроз Москви «захистити російських громадян» з фактом видачі паспортів. Вона лише зауважила, що видача цих «документів» розпочалася значно раніше, до скупчення військ.

У Берліні наполягають, що на всій території України має діяти українське законодавство, це стосується і роботи консульських служб. На цьому, за її словами, неодноразово наголошувалося на засіданнях у рамках ТКГ і нормандського формату.

Німеччина, сказала речниця дипвідомства, із занепокоєнням спостерігає за розвитком ситуації навколо України та в її східних областях.

Читайте також: Окупанти поширюють фейки про обстріли цивільних силами ООС

Як повідомлялось, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей здійснюється паспортизація місцевого населення, подекуди мешканців ОРДЛО змушують оформляти паспорти РФ, а також так званих «ДНР» та «ЛНР». За деякими даними, вже видано близько 350 тисяч таких «паспортів».

Росія стягнула останніми тижнями до кордонів з Україною та в окупований Крим, а також у Чорне та Азовське моря рекордну кількість особового складу та військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-